Kaufland a retras de la vânzare un lot întreg de banane. Ce trebuie să facă și să știe clienții care au cumpărat produsele  

Kaufland a retras de la vânzare un lot întreg de banane. Ce trebuie să facă și să știe clienții care au cumpărat produsele   
Foto: Pixabay.com

Magazinele Kaufland au retras de la vânzare un lot întreg de banane, din cauza rezidurilor de pesticide. Persoanelor care au achiziționat produsele li se recomandă să nu le consume sub nicio formă și să le arunce sau să le returneze la magazin.

Un lot întreg de banane, retras din Kaufland

ANSVSA a comunicat faptul că este vorba despre banane ce provin din Ecuador, iar produsele au fost vândute în perioada 13 – 17 martie 2022.

Vă informăm ca urmare a depășirii valorilor admise de reziduuri de pesticide (CLORPIRIFOS) Yellow Fresh Fruits SRL a inițiat retragerea de la comercializare și rechemarea de la clienți a articolului menționat mai jos. Motivul rechemării: depășire a valorilor admise de reziduuri de pesticide (CLORPIRIFOS).

Se recomandă persoanelor care dețin produse din lotul descris mai sus, comercializate în perioada 13.03.2022 – 17.03.2022, să nu le consume, ci să le distrugă sau să le returneze în magazinele Kaufland până pe data de 01.04.2022, urmând să le fie restituită contravaloarea lor (în baza bonului fiscal)”, a transmis ANSVSA, cu privire la bananele luată din Kaufland. 

Lot de avocado, retras din Kaufland din aceleași motive

ANSVSA a anunțat că magazinele Kaufland au retras de la vânzare un lot de avocado din cauza concentraţiei prea mari de pesticide.

„Kaufland a retras voluntar şi preventiv, din motive ce ţin de protejarea consumatorilor, următorul produs: K- BIO AVOCADO 2 BUC. Origine: Columbia. Furnizor: Eosta B.V. IJsermanweg 15 2742 KH Waddinxveen, Olanda”, a transmis ANSVSA, la începutul acestei săptămâni.

Lotul a fost comercializat în perioada 11 – 18 martie. „Motivul rechemării: depăşirea limitei legale de reziduuri de pesticide (clorpirifos şi clorfenapir)”, se mai arată în anunț.

Urmăriți B1TV.ro și pe