Klaus Iohannis a preluat oficial mandatul de președinte: „A fost un vot puternic și foarte clar, îi asigur pe toți că l-am înțeles”

Klaus Iohannis a preluat oficial mandatul de președinte: „A fost un vot puternic și foarte clar, îi asigur pe toți că l-am înțeles”

Moment istoric, vineri, la Curtea Constituțională. Aici a avut loc ceremonia de validare a mandatului președintelui ales, Klaus Iohannis, ședință la care a participat și președintele în funcție, Traian Băsescu.

La începutul evenimentului a fost intonat imnul României.

După citirea deciziei Curții Constituționale, președintele ales Klaus Iohannis a mulțumit CCR, Biroului Electoral Central și cetățenilor pentru tot ce au făcut în ultima perioadă.

Totodată Iohannis a spus că din acest moment începe o nouă etapă pentru România, că își asumă cu responsabilitate noua funcție și a promis că la capătul drumului greu care va începe acum se află o Românie prosperă.

”Mulțumesc dumeavoastră, CCR pentru celeritatea judecării acestei spețe importante nu doar pentru mine, ci și pentru România. Mulțumesc membrilor BEC pentru gestionarea foarte bună a procesului electoral. Mulțumesc tururor cetățenilor României care au votat pe 2 și pe 16 noiembrie, și evident celor care m-au votat pe mine. A fost un vot puternic și foarte clar, îi asigur pe toți că l-am înțeles. Acum, după 25 de ani de la Revoluția română, se încheie o etapă. Românii, prin votul lor au spus foarte clar: stop și de la capăt. Viziunea mea s-a împletit în mod fericit cu așteptările Românilor.
Privesc cu toată responsabilitatea drumul greu la capătul căruia ne așteaptă o Românie puternică și prosperă. Vom construi România lucrului bine făcut în timp și pas cu pas”, a spus președintele ales.

Klaus Iohannis a afirmat că va fi un președintele „care respectă Constituția în litera și spiritul ei”. În acest sens, el a afirmat că „se impun anumite modificări pentru a o aduce în acord cu stări de fapt dar și pentru a elimina unele incertitudini”.

„Vreau să vă spun cu toată fermitatea că voi fi președintele care respectă Constituția în litera și spiritul ei. Voi demonstra ce am vrut să spun atunci când m-am prezentat în fața electoratului cu afirmația „vreau să reconectez președintele României la Constituție”. Cred că președintele, prin viziunea cu care vine, trebuie să inspire națiunea română, iar prin comportamentul public să devină un etalon al societății române”, a spus Iohannis.

Iohannis, validat de CCR: Ne așteaptă o Românie puternică și prosperă