Klaus Iohannis, despre incidentele de la mitingul unioniștilor: Cred că astfel de manifestări atrag atenția, dar sunt sceptic în ceea ce privește utilitatea lor în demersul efectiv de unificare (VIDEO)

Klaus Iohannis, despre incidentele de la mitingul unioniștilor: Cred că astfel de manifestări atrag atenția, dar sunt sceptic în ceea ce privește utilitatea lor în demersul efectiv de unificare (VIDEO)
Foto: B1 TV

Președintele Klaus Iohannis a avut luni o reacție cu privire la incidentele de la sfârșitul săptămânii trecute de la mitingul din Capitală al unioniștilor.

Șeful statului a declarat că manifestanții ”au exagerat un pic” și a taxat și reacțiile venite din partea politicienilor de după incident.

"Ca observator extern, manifestanţii au exagerat un pic. Manifestarea a avut anumite accente care nu trebuiau să fie acolo. (…) Proiectul unificării este unul de o mare greutate și de o parte și de alta a Prutului. Cred că astfel de manifestări atrag atenția, dar sunt sceptic în ceea ce privește utilitatea acestor manifestări în demersul efectiv de unificare”, a spus Iohannis.

”Politicieni de-ai noștri au sărit imediat. Mulți au avut foarte multe păreri, mulți au fost într-o notă populist-electoralistă, ceea ce este păcat pentru că acest deziderat nu poate fi atins decât printr-o abordare foarte serioasă, de lungă durată, pentru că nu putem să ne imaginăm că se poate întâmpla peste un an sau doi. E nevoie de foarte multă pregătire, trebuie să fie întrunite anumite condiții internaționale pentru a face posibil acest demers”, a mai spus președintele.

Cinci dintre persoanele prezente la acțiunea de sâmbătă au fost ridicate și amendate de către jandarmi deoarece au încercat să treacă de cordonul jandarmeriei.

Klaus Iohannis, despre incidentele de la mitingul unioniștilor

#DIRECT_ONE_6zsiex#

Ultima oră
00:18 - Alexandru Rafila: Valul 5 COVID e posibil să vină la jumătatea lunii ianuarie / Propunerea ministrului Sănătății privind certificatul verde
23:57 - Cine este și cum arată soțul celebrei Dalida din „Las fierbinți”. Povestea celor doi a început la Costinești: „I-a plăcut cum muncesc. A fost așa o chimie”
23:54 - Gigi Becali a ieșit la atac. Reacția patronului FCSB după ce Patriarhul Daniel s-ar fi vaccinat anti-COVID
23:46 - Alexandru Rafila, despre varianta Omicron: Sunt informații că ar fi de patru ori mai transmisibilă decât tulpina Delta. Va ajunge și în România, sigur
23:29 - Haos total cu testele de salivă pentru elevi. Misiune dificilă pentru profesori / Clanul Cămătaru și magazinul de haine al lui Cătălin Botezatu le livrează la Guvern
23:26 - SUA, în contextul comasării de trupe ruse la frontierele Ucrainei: „Toate opțiunile sunt pe masă. Rămâne ca NATO să decidă care sunt următoarele mișcări”
23:19 - Octavian Jurma: Noua tulpină de coronavirus e capabilă să producă valuri epidemice. Ea dislocă foarte repede varianta Delta și reușește s-o înlocuiască (VIDEO)
23:17 - Demi Moore, dezamăgită de bărbați. Actrița se iubește cu o femeie?
22:57 - Comisarul european pentru transporturi, întâlnire cu Maia Sandu. Adina Vălean: Aspirațiile pentru prosperitate și justiție au determinat pașii Republicii Moldova spre UE
22:56 - Măsuri urgente în SUA. Joe Biden închide din nou granițele, după descoperirea variantei Omicron de SARS-COV-2