Klaus Iohannis l-a decorat pe Donald Tusk: „Un suporter activ al proiectului european și un prieten al României” (VIDEO)

Klaus Iohannis l-a decorat pe Donald Tusk: Un suporter activ al proiectului european și un prieten al României (VIDEO)

Președintele Klaus Iohannis l-a decorat pe preşedintele PPE, Donald Tusk, cu Ordinul Naţional „Steaua României”. Evenimentul are loc în contextul în care Klaus Iohannis participă la Bruxelles, la reuniunea Consiliului European și la Summitul Euro în format extins. Totodată acesta a participat, joi dimineață, la Summitul Partidului Popular European (PPE).

“Este plăcerea mea să confer Ordinul Național pentru Donald Tusk, nu doar un suporter activ al proiectului european, dar și un prieten și partener al României și al poporului român”,a declarat Klaus Iohannis.

“Atunci când ne confruntăm cu o provocare, căutăm sprijin, căutăm certitudini și posibile căi de urmat care să ne facă mai puternici. Aceasta este ceea ce ne definește în Uniunea Europeană și ne-a permis să ieșim mai puternici din fiecare criză”, a mai precizat Klaus Iohannis.

“În calitate de Președinte al Consiliului European, Donald Tusk a navigat cu înțelepciune în ape agitate, reușind să mențină Uniunea puternică și coerentă chiar și în vremuri dificile, o expresie a angajamentului său față de idealul european”, a mai spus Klaus Iohannis.