Klaus Iohannis: Oricât de diferite ar fi opiniile noastre despre educație, în mod fundamental ne dorim un învățământ superior performant, care produce elite (VIDEO)

Klaus Iohannis: Oricât de diferite ar fi opiniile noastre despre educație, în mod fundamental ne dorim un învățământ superior performant, care produce elite (VIDEO)
Foto: B1 TV

Președintele Klaus Iohannis a participat, luni, la festivitatea de deschidere a noului an academic, la Universitatea din București, unde a vorbit despre sistemul educațional din România.

„Începutul anului universitar ne regăsește în ipostaze diferite dar preocupări comune. Pentru studenți începe un an nou de studiu și creștere. Pentru comunitatea academică, acest moment marchează debutul unor noi provocări și experiențe, pentru autorități ar trebui să fie un moment de reflexie asupra sistemului universitar. Iar pentru mine, ca președinte, este ocazia perfectă de a aduce în discuție tema educației”, a declarat președintele.

Șeful statului a adus în discuție câteva modalități prin care învățământul universitar din România să devină unul performant, apreciat la nivel internațional.

„Spun că în ciuda ipostazelor diferite, avem preocupări comune pentru că fiecare dintre noi recunoaștem rolul universității pentru dezvoltarea unei societăți. Oricât de diferite ar fi opiniile noastre despre educație, în mod fundamental ne dorim un învățământ superior performantk, care produce elite, care câștigă apreciere internațională, care formează caractere și promovează valori”, a adăugat Iohannis.

Acesta a abordat câteva teme particulare, precum egalitatea de șanse pentru toți studenții, dar și rolul invățământului în creșterea economică prin crearea unui sistem care oferă absolvenților oportunități de angajare.

„A gândi pe termen lung un sistem care oferă absolvenţilor oportunităţi de angajare nu este doar o chestiune economică şi cu atât mai puţin una exclusiv personală, ci ţine chiar de securitatea naţională. Educaţia de calitate, conectată la piaţa muncii, creşterea economică şi dezvoltarea unei societăţi sunt faţetele aceluiaşi întreg şi se condiţionează reciproc”, a spus Iohannis.

Klaus Iohannis, urări la începutul anului universitar 2015

Ultima oră
09:49 - O nouă multinațională vine în România. Compania a început deja să recruteze masiv
09:29 - Incendiu puternic la o hală de producție a polistirenului din Dâmbovița. A fost emisă avertizare Ro-Alert
09:29 - Trendul de creștere continuă: Prețul spot al energiei electrice din România a atins un nou maxim istoric în iulie 2021
09:03 - Valeriu Gheorghiță: „Vaccinarea reduce de 25 de ori riscul să ajung la spital în cazul în care mă îmbolnăvesc cu varianta Delta”
08:41 - Companiile din România preferă împrumuturile externe. Un stoc ridicat de datorie către creditori externi poate deveni o problemă în vremuri de criză, avertizează BNR
08:35 - Despărțire surpriză în lumea mondenă: Cristian Boureanu și Laura Dincă și-au spus adio după aproape șapte ani de relație
08:18 - Ce se va întâmpla cu atleta din Belarus, forțată să părăsească Jocurile Olimpice. Anunțul făccut de autoritățile japoneze
08:16 - Alina Șerban (ANM): Disconfort termic deosebit de accentuat în sudul și sud-estul României, cu valori spre 41 de grade în Muntenia. În restul țării, vorbim de o scădere semnificativă a temperaturilor (VIDEO)
07:43 - Incendiile de vegetație au provocat noi evacuări de turiști în Turcia. Grecia, Italia și Bosnia s-au confruntat și ele cu flăcări violente / Insula Rhodos a rămas fără apă și curent electric (VIDEO)
07:15 - Furtunile au făcut ravagii în țară. Maramureș, printre cele mai afectate județe (VIDEO)