Klaus Iohannis: Presiunea pe secțiile ATI se menține la cote ridicate. Am hotărât să mărim capacitatea (VIDEO)

Klaus Iohannis: Presiunea pe secțiile ATI se menține la cote ridicate. Am hotărât să mărim capacitatea (VIDEO)
sursa foto: presidency

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat, duminică dimineață, la Institutul Clinic Fundeni, că presiunea pe secțiile ATI se menține la cote ridicate, astfel că s-a hotărât mărirea capacității.

”Numărul de decese e în continuare prea mare, presiunea pe secțiile ATI se menține la cote ridicate. De aceea am hotărât să mărim capacitatea (…) Din martie și până acum dublat numărul de paturi de la ATI, însă se vede că nu este suficient. Vom continua în acest ritm”, a spus Klaus Iohannis.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Șeful statului a mai afirmat că măsurile recomandate de experți și puse în aplicare de autorități au fost corecte.

Cât despre ansamblul modular instalat in incinta Insitutului Fundeni, Iohannis a precizat că ”acest spațiu are multiple utilități. Containerul e dotat cu paturi , ventilatoare și are la acest moment toate avizele. Îi felicit pe medici că au făcut posibil”.

”Am ținut să vin azi aici ca să le transmit medicilor ATI că efortul lor e apreciat. Le mulțumesc celor care sprijină efotrurile medicilor în această pandemie”, a mai menționat el.

Oficialul a declarat că i-a fost prezentat raportul în secțiile Covid și non-Covid în toată țara, spunând, în acest context, că ”deși sunt semne pozitive, mai avem încă mult de luptat împreună pentru a ține pandemia sub control”.

”Până la apariția vaccinului anti-Covid și la folosirea lui la scară largă doar respectarea normelor sanitare și a restricțiilor e necesară”, a afirmat Klaus Iohannis.

Întrebat despre construcția unei noi clădiri la Fundeni, în contectul în care Institutul Clinic nu are aviz de incendiu la ATI, președintele României a spus: ”Am discutat cu conducerea institutului și am constatat că avem un personal dedicat, management dedicat, dar clădiri din 59. În principiu da, e nevoie de clădiri noi dacă vrem să avem circuite așa cum sunt necesare în ziua de azi. Există solicitare pentru fonduri UE pentru a începe reconstrucția spitalului”.