Klaus Iohannis: România susține și sprijină sancțiunile internaționale pentru a consolida răspunsul comun la invazia rusă în Ucraina

Klaus Iohannis: România susține și sprijină sancțiunile internaționale pentru a consolida răspunsul comun la invazia rusă în Ucraina
Klaus Iohannis, discuție cu Recep Erdogan despre situația de securitate din regiune. Sursa:

Președintele Klaus Iohannis a anunțat duminică că România se alătură partenerilor săi și susține sancțiunile împotriva Rusiei. În mesajul postat pe pagina de Twitter, șeful statului a vorbit și despre cea de-a doua tranșă de ajutoare care este în drum spre Ucraina.

„România se alătură partenerilor săi și susține noile sancțiuni pentru a consolida și mai mult răspunsul nostru comun la invazia Rusiei în Ucraina. Ajutor umanitar și militar suplimentar din partea României urmează să fie trimis în Ucraina”, a scris președintele Klaus Iohannis într-un mesaj pe Twitter.

Ambulanțele SMURD românești preiau cetățenii vulnerabili de la graniță

Potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, în țara vecină vor ajunge astăzi mai multe transporturi de combustibil, muniție, echipamente militare, alimente, apă și medicamente. De asemenea, spitalele din România sunt pregătite să primească răniți.

„Guvernul a decis ca astăzi să fie trimisă o a doua tranșă de ajutoare, in  valoare de  3 milioane de euro către Ucraina, constând în combustibil veste antiglonț, căști, muniție și alte echipamente militare, alimente, apă, medicamente. Două taberele mobile două sunt operaționale, una la Siret și una la Sighet…Pentru a veni și sprijinul categoriilor vulnerabile de cetățeni ucraineni de la granițele României, ambulanțele SMURD vor prelua copii, femei, bătrâni, persoane bolnave, care se află pe teritoriul ucrainean, așteptând să intre in România.De asemenea, ai multe microbuze cu alimente și materiale necesare (pături, haine groase) au plecat către Cernăuți și către Sorotvinp, localități aflate în apropierea frontierei României”, a transmis Dan Cărbunaru.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Joe Biden, prima reacție după percheziția efectuată de FBI la reședința lui Donald Trump: „Știm că sunt unii care se concentrează mai mult pe căutarea puterii”
23:49 - Deși în conflict din cauza alegerilor, fostul vicepreședinte Mike Pence îl susține pe Trump în legătură cu percheziția FBI
23:46 - Rusia acuză SUA de „escaladare inutilă și nerezonabilă” privind tratatul pentru reducerea armamentului strategic: „A arătat ca o provocare fățișă”
23:23 - Turiști români, amendați după ce au fost prinși pe aeroport cu nisip, pietre și scoici, furate de pe plajele din Sardinia
23:17 - Picturi cu Mihai Viteazul și stemele Regatului României, descoperite la renovarea Universității de Medicină din Târgu Mureș. Erau „sub actuala zugrăveală”, spune rectorul (FOTO)
23:05 - Detaliile crimei din Argeş şochează anchetatorii! „Este dramatic!”
23:00 - Banchiza din Antarctica a ajuns la cea mai mică suprafaţă înregistrată vreodată, în istoria măsurătorilor din satelit
22:49 - Președinta Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, despre anunțul lui Alexandru Rafila: Ne dă peste cap toate programările. Un coleg a primit 380 de mesaje într-o zi de la pacienți după anunț (VIDEO)
22:20 - UPDATE: Masacru în Argeş. Cinci oameni ucişi de un bărbat cu probleme psihice!
22:07 - Suporterii lui CSA Steaua i-au cerut demisia lui Vasile Dîncu. Ultrașii au trecut și la amenințări: „N-am scăpat de Gigi ca să dăm de voi. Ori vă faceți treaba, ori va fi război” (FOTO)