Şefa DNA şi adjunctul său, la CSM. Reacția lui Kovesi la acuzațiile ce i se aduc (VIDEO)

Şefa DNA şi adjunctul său, la CSM. Reacția lui Kovesi la acuzațiile ce i se aduc (VIDEO)

UPDATE: Audierea lui Kovesi la CSM a fost amânată pentru 9 mai.

Procurorul-șef DNA, Laura Codruța Kovesi, și adjunctul său, Marius Iacob, sunt audiați miercuri dimineață în secţia pentru procuri a Consiliului Superior al Magistraturii, după ce Inspecția Judiciară a început acţiuni disciplinare în cazul lor.

”Este o procedură care nu e publică. Vom prezenta cereri în apărare, ne prezentăm probele în apărare și vedem decizia. Fiind o procedură în derulare, nu pot face alte comentarii”, a declarat Laura Codruța Kovesi, la ajungerea la CSM.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Inspecţia Judiciară a început în 12 ianuarie o acţiune disciplinară în cazul lui Kovesi, aceasta fiind acuzată de trei abateri disciplinare. Marius Iacob, procuror-şef adjunct al DNA, este vizatde o acțiune similară.

Procurorului şef al DNA i se impută, între altele, manifestări care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului justiţiei, săvârşite în exercitarea sau în afara exercitării atribuţiilor de serviciu.

Marius Iacob este acuzat că a efectuat acte de urmărire penală fără a formula declaraţie de abţinere, deşi se afla, în mod vădit, în situaţie de incompatibilitate.