Lacrimi la Casa Regală română! Acest deces a afectat-o puternic pe Majestatea Sa Margareta

Lacrimi la Casa Regală română! Acest deces a afectat-o puternic pe Majestatea Sa Margareta

Casa Regală a făcut un anunţ trist: Principele Amedeo de Savoia, Duce de Aosta, care a fost văr primar cu Regele Mihai I, a încetat din viață. Principele Amedeo de Savoia, al V-lea Duce de Aosta, s-a născut la 27 septembrie 1943 la Florența, fiu al Ducelui Aimone de Aosta și al Principesei Irina a Greciei și a Danemarcei.

Ducele de Aosta, un apropiat al Familiei Regale române

Principele Amedeo a fost ca un frate pentru Custodele Coroanei Margareta, pe care a cunoscut-o din prima zi de viață și alături de care a stat neîntrerupt, întreaga viață. Ei au păstrat o profundă prietenie în copilărie, adolescență, la maturitate și în viața profesională. Ducele de Aosta a fost întotdeauna alături de Regina Elena, de Regele Mihai, de Regina Ana și de Principesele Elena, Irina, Sofia și Maria”, spune Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei.

Cine a fost Ducele de Aosta?

La 22 iulie 1964 Amedeo s-a căsătorit cu Prințesa Claude de Orléans (n. 11 decembrie 1943) la Sintra, Portugalia. Ea era al noulea copil și a cincea fiică a lui Henri, conte de Paris, pretendent orléanist la tronul Franței, și a Prințesei Isabelle de Orléans-Braganza. Amedeo și Claude au avut trei copii.

La 30 martie 1987 Amedeo s-a căsătorit cu Silvia Paternò di Spedalotto (n. 1953) la capela Villa Spedalotto în Bagheria, Sicilia. Ea este fiica lui Don Vincenzo Paternò di Spedalotto, marchiz di Reggiovanni. Amedeo și Silvia nu au copii.

Principele Amedeo a venit în ţara noastră de mai multe ori, ca musafir al Familiei Regale. Ultima dată a fost la București și la Curtea de Argeș, alături de fiica sa, Principesa Mafalda, a fost în octombrie 2019, la ceremonia de înhumare a Reginei-Mamă Elena.

Ultima oră
00:12 - Marius Budăi, despre problema pensiilor speciale: Nu fac eu propuneri şi pentru sistemul de apărare şi ordine publică deoarece ar însemna să mă ocup de tot Guvernul
00:05 - Președintele Croației a semănat confuzie cu amenințarea că va retrage trupele din NATO, pe fondul crizei dintre Rusia și Ucraina. Ce a declarat Zoran Milanovic
23:58 - De ce a părăsit Andreea Tonciu Survivor România 2022. A avut nevoie de intervenția medicului, cu puțin timp înainte de eliminare
23:50 - DSP-urile sunt în colaps. Pacienții se vindecă de Covid până să le răspundă cineva solicitărilor
23:43 - Boris Johnson: Dacă Rusia va invada Ucraina, fiii multor rusoaice nu se vor mai întoarce acasă. Rezistența ucraineană va fi feroce, iar Marea Britanie va mări numărul militarilor din cadrul NATO (VIDEO)
23:27 - Adela Popescu, glume pe seama vârstei lui Răzvan Fodor: Îmi dau seama că nu e chiar așa de rău. Cum a reacționat actorul
23:24 - Administrația Biden a retras oficial ordinul privind vaccinarea obligatorie în marile companii. Actul normativ fusese blocat de Curtea Supremă a SUA
23:06 - Un grup comercial american taie din avântul sancțiunilor anunțate de Biden. “SUA ar trebui să ia în considerare noi prevederi legale”
23:02 - Florin Piersic a plecat din România, la 86 de ani. Motivul pentru care a părăsit țara și cine îl însoțește  
22:52 - Cristian Diaconescu: NATO și SUA au spus foarte clar că la o eventuală invazie a Rusiei în Ucraina răspunsul nu va fi unul militar / Reacția Alianței de sprijin în caz de criză diferă între Marea Baltică și Marea Neagră (VIDEO)