Lăsată să moară. Drama unei văduve din Târgu Jiu, trimisă să își dea ultima suflare acasă

Lăsată să moară. Drama unei văduve din Târgu Jiu, trimisă să își dea ultima suflare acasă
Foto: Pixabay

O femeie bolnavă de cancer, văduvă și cu un copil, a impresionat pe toată lumea cu povestea sa, care a ajuns publică pe rețelele de socializare, o dramă trăită, atunci când, ajunsă la spital în speranța de a se trata și vindeca, a fost trimisă acasă pentru a muri pe propria pernă, după ce doctorii nu i-au mai dat nicio șansă.

Femeia ajunsese la unitatea medicală din București cu gândul de se opera, pentru a scăpa de tumoare, dar a fost trimisă acasă, la Târgu Jiu, după ce medicii au considerat că nu mai pot face nimic pentru a o salva.

Mamă a unui băiat și rămasă văduvă, aceasta a povestit cum doctorii i-au pus un verdict crunt și au lăsat-o să plece acasă, pentru a muri pe perna ei, notează antena3.ro.

„Du-te să mori în patul tău, acasă! Nu mai avem ce-ţi face”

Femeia a povestit cum, ajunsă la spital, medicii i-au făcut morfină ca să o ţină până seara şi au trimis-o acasă, să moară în patul ei.

„Ce-i spun eu băiatului meu? Credea că mă operez şi gata, o să fim bine. Bărbatul meu a murit când el era foarte mic, nu ştiu ce va face fără mine”, a povestit aceasta.

„Chiar înainte de a ieşi din metrou, la Unirii, constat cu necaz că mi-a sărit oja de pe o unghie. Şi mă amărăsc în sinea mea, că doar ieri am fost la manichiuristă.

Urc scările rulante şi o văd. Se sprijinea de perete, era lac de transpiraţie, în timp ce oamenii, grăbiţi, îşi vedeau de ale lor, preocupaţi. O întreb dacă are nevoie de ajutor.

Îmi spune că da, doar s-o duc până la un scaun, ca să aştepte metroul care o va duce la gară. De la gară va merge acasă, spre satul ei de lângă Târgu Jiu.

Azi a aflat că tumorile i s-au răspândit în tot corpul. E văduvă. Are un copil de 18 ani. Iar medicii au trimis-o acasă: „Du-te să mori în patul tău! Nu mai avem ce-ţi face, aşa mi-au zis.

Mi-au făcut o morfină care ar trebui să-mi ajungă până diseară, când ajung acasă. Ce-i spun eu băiatului meu? Credea că mă operez şi gata, o să fim bine. Bărbatul meu a murit când el era foarte mic, nu ştiu ce va face fără mine”.

Plânge încetişor. Eu mă blochez ca o proastă şi nu ştiu ce să-i zic. Ce să-i fac. Cum şi cu ce s-o ajut.

Gata, domnişoară! Mulţumesc! Mă duc acasă la mine. Să mor în patul meu, aşa cum mi-a zis doctorul. Trebuie să mă ocup de multe lucruri în perioada următoare”.

Vine metroul. Îmi răspunde că e sigură că nu vrea să vin cu ea până la gară. Urcă în el. Ne strângem mâinile. Mă umflă plânsul de nervi şi neputinţă. Nu ştiu cum să mă port. Nu ştiu cum s-o consolez pe mama asta care ştie că, în trei luni, copilul ei va fi orfan.

După ce a plecat, mi-am dat seama că nici n-am întrebat-o cum o cheamă. Nu i-am luat numărul de telefon, nimic.

Toată ziua m-am gândit la ea. Şi la ce griji am avut eu de dimineaţă, care era motivul meu de tristeţe pe ziua de azi. Simt că azi am eşuat puţin în misiunea mea de a fi un om mai bun (…)”, a povestit jurnalista Antena 3, Anamaria Nedelcoff, pe pagina sa de Facebook, despre cazul femeii bolnave de cancer.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
17:02 - Andreea Bălan, declarații neașteptate! Care este adevăratul motiv pentru care ea și Keo s-au despărțit: „Nu mai eram prezentă și el a căutat în altă parte”
17:01 - Ce au descoperit speologii într-o peșteră din România: Comorile de zeci de mii de ani găsite în Apuseni, fascinante
16:52 - Copil transportat la spital după ce a fost mușcat de un câine în Sectorul 1 al Capitalei
16:48 - Anchetă horror: Român din Scoția, acuzat de apartenență la o sectă specializată în castrări umane. Ion vindea apoi filmările
16:46 - Chin de trei ani pentru mai mulți minori. Un bărbat i-a obligat să-i trimită filmări indecente / Individul se află în arest
16:36 - Rusia anunță că nu va participa la „Ora Pământului” după ce a desemnat drept „agent străin” organizaţia aflată în spatele acestei iniţiative
16:35 - Crainicul lui Dinamo explică de ce le-a cerut suporterilor să înapoieze mingea: „Antrenorul de juniori, atunci când nu vine mingea înapoi, mai că plânge. Nu cerșim, dar nici nu suntem City”
16:26 - Turist blocat peste noapte pe munte, recuperat cu elicopterul. Bărbatul a stat în zăpadă îmbrăcat doar cu pantaloni scurţi și o bluză (VIDEO)
16:23 - Când este recomandat să rezervăm biletele de avion pentru a le cumpăra mai ieftin / Câteva trucuri pentru cei care nu vor să plătească prea mult
16:15 - Klaus Iohannis, la Consiliul European: Este necesar un sprijin suplimentar și consistent al UE pentru a consolida reziliența Republicii Moldova în fața amenințărilor cu care se confruntă din partea Rusiei