Laura Codruța Kovesi infirmă scenariul unei candidaturi la șefia statului: Nu îmi doresc. Scopul e ca eu și colegii din DNA să ne facem treaba eficient

Laura Codruța Kovesi infirmă scenariul unei candidaturi la șefia statului: Nu îmi doresc. Scopul e ca eu și colegii din DNA să ne facem treaba eficient
Foto: Adevarul/mediafax

 Laura Codruţa Kovesi, şefa Direcţiei Naţionale Anticorupţie, a declarat, marţi, că nu îşi doreşte să candideze la funcţia de preşedinte al României şi nici nu vrea să intre în politică, aşa cum s-a speculat în presă. Aceasta a precizat că anul acesta se împlinesc 20 de ani de când lucrează în magistratură şi că doreşte să îşi continue cariera în sistemul judiciar.

„Nu doresc să candidez la funcţia de preşedinte al României, nici în 2016 şi nici într-un alt an. Nu mă interesează o candidatură la această funcţie. Anul acesta o să fac o vechime de aproape 20 de ani în magistratură şi am să-mi utilizez toată experienţa profesională în folosul sistemului judiciar. Scopul meu principal este să-mi duc la bun sfârşit mandat şi ceea ce mă interesează este ca eu şi colegii mei din DNA să ne facem în fiecare zi treaba într-un mod profesionist şi cât mai eficient”, a explicat Kovesi, potrivit Adevarul.

De asemenea, şefa DNA a precizat că „infirmă categoric” toate afirmaţiile de acest gen făcute de alte persoane. „Nu mă interesează niciun fel de candidatură şi orice speculaţii care se fac pe tema această vreau să le infirm şi vă spun categoric că nu îmi doresc să candidez la funcţia de preşedinte al României”, a mai completat şefa DNA.

Declaraţia Laurei Codruţa Kovesi vine după ce în urmă cu două zile jurnalistul Bogdan Tiberiu Iacob a precizat că şefei DNA „i se construieşte încet, dar sigur, un profil prezidenţial de mare calibru”. Aceste informaţii au fost preluate de mai mulţi jurnalişti care au făcut speculaţii pe acest subiect.

„O femeie preşedinte, şi încă una cu un background solid, aureolată de o vastă campanie anti-corupţie, o Carla Del Ponte autohtonă care a curăţat şi reformat clasa politică, iată un mesaj puternic pe care România l-ar putea da occidentului anul viitor”, se arată în textul scris de Iacob pe site-ul inpolitics.ro.

Ultima oră
00:50 - Pacientul zero cu Omicron din Italia și-a infectat toată familia: „Situația e sub control. Vaccinul a funcționat excelent în cazul nostru”
00:20 - Octavian Jurma: Valul 4-Delta ne-a lovit ca un tsunami. Dacă infecţiozitatea noii variante de coronavirus se confirmă, valul 5-Omicron ne va lovi ca un trăsnet
00:06 - Valeriu Gheorghiță: Sunt indicii că Omicron este o variantă de scăpare de protecția anticorpilor, ceea ce reprezintă o problemă
00:03 - Marea Britanie confirmă 11 infectări cu varianta Omicron. Unele nu au legături cu deplasările în Africa de Sud
00:03 - Angajaţi ai Spitalului Judeţean din Botoşani, prinşi când încercau să fure mâncarea bolnavilor. Ce sancțiuni au primit
23:22 - Lionel Messi a câştigat Balonul de Aur pentru a 7-a oară. Cine este „Atacantul anului” (VIDEO)
23:08 - Brașov: Înghesuială în Piața Sfatului la aprinderea luminițelor de Crăciun
22:58 - Adrian Câciu (PSD): Primăriile să se digitalizeze și să cunoască nivelul veniturilor, să primească subvenție numai cine are nevoie / Despre problema termiei în Capitală: Nu s-a făcut nici înainte, nici acum (VIDEO)
22:32 - Un nou val de scumpiri lovește România în prag de sărbători. Sindicalist: „Vom mânca un cozonac mai scump cu 30%”
22:21 - Adrian Câciu (PSD), ministrul Finanțelor: Nicușor Dan a ales să facă marketing politic pe problema termiei. E o retorică a victimizării personale în care eu nu vreau să intru / Banii din buget se dau în baza unui algoritm (VIDEO)