Lecție de viață: Elevă model devenită mamă în clasa a-XII-a s-a clasat pe locul trei la Bacalaureat în județul Vaslui (FOTO)

Lecție de viață: Elevă model devenită mamă în clasa a-XII-a s-a clasat pe locul trei la Bacalaureat în județul Vaslui (FOTO)
Foto: infoziare.ro

Marți s-au afișat notele la examenul de Bacalaureat. Dacă unii au fost dezamăgiți de rezultate, există și oameni fericiți.

Un caz demn de laudă este cel al unei eleve care a devenit mamă în timpul clasei a-XII-a, lucru ce nu a oprit-o din mersul la școală și, mai ales, din a obține o notă mare la examenul maturității.

Proaspăt absolventă de liceu și mamă, tânăra din Vaslui a luat 9,96 la examen, clasându-se pe locul trei la nivelul județului Vaslui.

Maria Elisa Pălimaru a fost depășită doar de două eleve care au luat 10 pe linie.

Fata a terminat profilul Ştiinţe Sociale, din cadrul Liceului ”Mihail Kogălniceanu” Vaslui, obținând 9.90 la Limba Română, 10 la Istorie şi 10 la Geografie.

Profesorii se declar foarte mulțumiți de eleva care a făcut sacrificii mari în ultimul an de liceu pentru a reuși. A fost nevoit să aibă grijă de copil, dar și să facă neveta din comuna Laza pentru a ajunge la liceu.

Foto: Adevărul.ro

”Maria a fost o elevă foarte bună pe tot parcursul liceului. Clasarea ei pe locul trei ne-a bucurat foarte mult, este o răsplată pentru munca ei, pentru voinţa şi ambiţia de care a dat dovadă. Schimbările din viaţă nu au dărâmat-o, dar nici uşor nu i-a fost. Iată, însă, că a reuşit să se mobilizeze, având şi familia alături, şi să strălucească la Bacalaureat. Suntem convinşi că va avea confirma şi la Admitere, pentru că are forţă şi ambiţie de învingător”, a declarat, pentru ”Adevărul”, prof. Cătălin Ignat, directorul Liceului ”Mihail Kogălniceanu” din Vaslui, pitrivit Adevărul.

Eleva este susținută în creșterea fetiței, dar și la admiterea la facultate de tatăl copilului, un adolescent de vârsta sa, dar și de bunici.