Legionella, bacteria care l-a ucis pe președintele Parlamentului European, David Sassoli. Ce se este și cum se transmite

Legionella, bacteria care l-a ucis pe președintele Parlamentului European, David Sassoli. Ce se este și cum se transmite
David Sassoli, , Președintele Parlamentului European / Foto: Hepta.ro

Președintele Parlamentului European s-a stins din viața marți. David Sassoli, în vârstă de 65 de ani, era internat într-un spital din Italia, pentru a doua oară în ultimele trei luni. Acesta suferise de o pneumonie severă, boală pe care o învinsese.

Totuși, se pare că starea sa de sănătate s-a înrăutățit, iar sistemul imunitar a fost afectat, ajungând, iar, pe mâinile medicilor. Totul s-a petrecut cu puțin timp înainte de Crăciun, atunci când boala a recidivat. Bacteria Legionella ar fi responsabilă de pneumonia de care șeful Parlamentului European a suferit.

Șeful Parlamentului European, pneumonie cauzată de Legionella

David Sassoli, șeful PE a murit marți, la vârsta de 65 de ani, după ce s-a luptat mai mult timp cu o pneumonie severă, cauzată de Legionella. Deși inițial el a învins boala, în luna decembrie politicianul a ajuns în spital, boala lui fiind agravată de o serie de disfuncții ale sistemului imunitar. În trecut, politicianul a suferit și de leucemie.

Legionella provoacă, în general, o formă gravă de pneumonie, rata de fatalitate fiind de 10% – 15%.

Ce este Legionella și cum se transmite

Potrivit Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, Legionella a fost descoperită pentru prima dată în 1976 și provoacă o formă gravă de pneumonie, cu o rată de fatalitate de 10% – 15%.

În general, simptomele pe care le aduce Legionella sunt asemănătoare cu gripa, persoanele experimentând tuse neproductivă, iar ulterior dezvoltând pneumonia.

Bacteria Legionella este răspândită în natură, poate fi găsită în râuri, lacuri, acumulări de apă. Din sursele de apă naturale, ia trece în sursele centralizate, iar temperatura apei de 20 – 45 de grade Celsius favorizează dezvoltarea acesteia. Totuși, bacteria pare să nu se multiplice în temperaturi mai mici de 20 de grade Celsius, scrie Observatornews.ro. 

David Sassoli a murit din cauza unei pneumonii

David Sassoli a murit marți, după ce a dezvoltat complicații, în urma unei pneumonii ce a recidivat. Conform informațiilor comunicate de purtătorul său de cuvânt DPA și citate de Agerpres, Sassoli a decedat în spitalul din orașul Aviano.

Parlamentul European a confirmat în cursul zilei de luni faptul că David Sassoli a fost internat în spitalul din Italia, din cauza unei complicații grave ca urmare a unei disfuncții a sistemului imunitar.

Ultima oră
13:38 - Marcel Ciolacu: Programul lui Alexandru Rafila începe să se vadă / Liderul PSD, către ministrul Sănătății: Indiferent cât veți fi de atacat, să mențineți același ritm! (VIDEO)
13:15 - Peste 170 de centre de evaluare a pacienților COVID, deschise în toată țara. HARTA
13:14 - Alexandru Rafila: Cel mai greu lucru de îndeplinit ține de recâștigarea încrederii oamenilor. Guvernul și premierul sprijină acest demers, iar asta demonstrează că politizarea sănătății e ceva greșit (VIDEO)
13:13 - Peste 5.400 de pacienți COVID-19 în spitale, cu 460 în plus față de ziua precedentă / Aproape 20.000 de cazuri noi la nivel național și 49 de decese în 24 de ore
12:58 - Cosmin Cristian Viașu a murit. Senatorul USR avea doar 45 de ani
12:41 - Cătălin Predoiu: Ministerul Justiției pune vineri în dezbatere publică proiectul pentru desființarea SIIJ. Am folosit un model inspirat din modul de funcționare a Parchetului European (VIDEO)
12:36 - Scădere semnificativă a acțiunilor Netflix. Căderea de pe bursă, provocată de estimările privind numărul de abonați
12:35 - Ce salariu încasa Roxana Ciuhulescu de la Ministerul Sportului, înainte să plece la Survivor România 2022
12:31 - Tudor Chirilă, despre greva de la STB: De ce mereu cetățenii care plătesc taxe trebuie să fie victimele mafiei politice? Trăim într-o țară în care să fii lider de sindicat înseamnă să ai ”spate” politic
12:12 - Turistul polonez care a căzut cu snowmobilul în prăpastie, salvat după șapte ore (VIDEO)