Liberalii l-au adus pe Avram Iancu în Parlament, cu tot cu taraful de la Horea (VIDEO)

Liberalii l-au adus pe Avram Iancu în Parlament, cu tot cu taraful de la Horea (VIDEO)

Mai mulți parlamentari și primari liberali au dezvelit un bust al lui Avram Iancu, luni, în Parlament. În cadrul evenimentului, demnitarii au adus și taraful de la Horea, care a cântat melodii precum „Noi suntem români” sau „Marșul lui Avram Iancu”. Din Parlament n-au lipsit nici tulnicele.

Deputatul liberal Corneliu Olar s-a ocupat de aducerea statuii în Parlament. Bustul este realizat dintr-un aliaj de bronz și are inscripționat citatul „Unicul dor al națiunii mele este să-mi văd națiunea fericită”. În plus, deputatul a mai chemat în Parlament și taraful de la Horea, iar ceremonia de dezvelire a bustului a început în sunetul tulnicelor.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

„Avram Iancu a intrat în Parlamentul României în sărbătoarea Centenarului. Ziua de astăzi, 19 noiembrie 2018, este o zi importantă pentru toţi moţii, pentru Ţara Moţilor şi mai ales pentru Parlamentul României. Astăzi, cu doar câteva zile înainte de sărbătorirea Marii Uniri de la 1 decembrie, avem bucuria şi onoarea ca aici, în Parlamentul României, să dezvelim bustul marelui erou Avram Iancu. Simpla rostire a numelui lui Avram Iancu trezeşte sentimente de patriotism şi mândrie naţională pentru că Iancu este cel mai tânăr şi mai iubit erou al tuturor românilor”, a afirmat Corneliu Olar.

Deputatul a mai menționat că bustul a fost sfințit de un sobor de preoți, în 19 aprilie, în comuna Horea. În plus, în cadrul ceremoniei la care a participat și liderul PNL, Ludovic Orban, demnitarul a promis că va face demersuri pentru ca Avram Iancu, „cel mai tânăr și iubit erou”, să aibă în scurt timp o statuie în fața Parlamentului.

Ba mai mult, la finalul ceremoniei din Parlament, toți liberalii prezenți au îngenuncheat în fața bustului lui Avram Iancu.