Lider al mafiei moldovene, prins în București, în urma a 35 de percheziții ce au avut loc în Capitală și județul Prahova (VIDEO)

Lider al mafiei moldovene, prins în București, în urma a 35 de percheziții ce au avut loc în Capitală și județul Prahova (VIDEO)

Liderul moldovean al grupării de contrabandă cu ţigări, interlopul Ion Guşan, zis Nicu Patron, dar şi intermediarul său din România, fiul adjunctului IPJ Prahova, au fost reţinuţi pentru 24 de ore.

Nu sunt singurii însă. Alţi 20 de membri ai grupării formate din cetăţeni români şi moldoveni au primit şi ei ordonanţă de reţinere. Totul, după audierile care au avut loc la sediul DIICOT.

Iterlopul Ion Guşan, liderul grupării de contrabandă cu ţigări, şi Daniel Trandafirescu, fiul adjunctului IPJ Prahova, au fost reţinuţi în urma audierilor care au avut loc la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism. În total, 26 de persoane au fost audiate, dintre care 22 au primit ordonanţă de reţinere. 

Ion Guşan este considerat unul dintre cei mai temuţi lideri ai lumii interlope din Chişinău şi este suspectat de legături cu crima organizată din Cecenia. Moldoveanul este unul dintre asa zişii „hoţi în lege” – respectiv lideri ai crimei organizate care provin din fosta Uniune Sovietica şi sunt recunoscuşi şi respectaţi în intreaga Europă.

Numele lui Guşan este legat şi de numeroase asasinate la comandă. În martie 2012, Vitalie Proca – unul dintre locotenenţii moldoveanului – eşuează într-un atentat la Londra împotriva fostului bancher German Gorbuntsov.

Mafiot din Republica Moldova, reținut

Embed:

Ultima oră
11:59 - Cum dă Gigi Becali indicaţii în vestiarul FCSB-ului. Jucătorii nici n-au putut crede ce au auzit la telefon
11:50 - Florin Cîțu, noi explicații despre rectificarea: „Bugetele unor ministere vor beneficia de resurse suplimentare, dar în limita deficitului asumat, de 7,16%”
11:50 - Simona Halep rămâne pe locul 10 mondial și se pregătește să revină în circuit după aproape trei luni de pauză / România are patru jucătoare în Top 100 WTA
11:45 - Dezastru la Arena Naţională. Nici măcar tragedia de la Colectiv n-a adus stadionul pe „drumul” cel bun
11:27 - Cristian Diaconescu: Pierderea vieții unui cetățean român într-un incident precum cel din strâmtoarea Hurmuz trebuie să fie subliniată printr-o reacție cât se poate de dură a statului român (VIDEO)
11:22 - Studiu: Vânzările mașinilor electrice vor exploda în 2021, cu 70% mai mult față de anul anterior
11:02 - ANM, avertizări: Valul de căldură va persista în regiunile sudice și estice, iar în Muntenia vor fi atinse 41 de grade. Moldova, sub Cod portocaliu de vijelii puternice, grindină și averse torențiale
11:02 - Cărțile de identitate electronice cu cip intră în vigoare și în România. Unde și în ce condiții vor fi eliberate
10:40 - Atleta Andrea Miklos nu va participa la Jocurile Olimpice din motive medicale, deși se află la Tokyo. COSR: Din păcate, se va întoarce în curând în țară
10:36 - Jandarmii din Harghita, solicitați să intervină de opt ori pentru îndepărtarea urșilor în weekend