Liderul deputaților UDMR, Mate Andras Levente, trimis în judecată pentru conflict de interese

Liderul deputaților UDMR, Mate Andras Levente, trimis în judecată pentru conflict de interese

Liderul deputaţilor UDMR, Mate Andras Levente, este trimis în judecată, acesta fiind acuzat de conflict de interese pentru că și-a angajat soția în Parlamentul României.

Dosarul acestuia va ajunge la completul de trei judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție.

În 2011, Agenția Națională de Integritate a întocmit un raport în care arăta că deputatul a propus și avizat angajarea soției sale la biroul parlamentar Cluj, unde a lucrat în perioada martie 2010 – ianuarie 2011. În acest timp, ea ar fi încasat 5.508 de lei.

„Din rezoluţia de începere a urmăririi penale procurorii au reţinut ca situaţie de fapt că, la data de 16 martie 2010, la propunerea deputatului MÁTÉ ANDRÁS-LEVENTE, soția sa a fost angajată de către Camera Deputaților prin contract individual de muncă pentru perioada 16.03.2010 – sfârșitul mandatului de deputat, contract de muncă care a fost avizat chiar de către acesta. În baza contractului de muncă astfel încheiat, soția deputatului Mate Andras-Levente a încasat, în perioada martie 2010-ianuarie 2011, suma totală de 5.508 lei”, se arata într-un comunicat al Ministerului Public., emis în momentul în care a început urmărirea penală a lui Andras Levente.