Liliana Carmen Podgorean a fost acreditată ambasador al României în Argentina și Paraguay

Liliana Carmen Podgorean a fost acreditată ambasador al României în Argentina și Paraguay
Foto: ziarelive.ro

Klaus Iohannis a semnat decretul privind acreditarea ca ambasador al României în Agentina și Paraguay a Lilianei Carmen Podgorean, informează Agerpres.

Președintele României a aprobat pe 30 aprilie propunerile de numire a mai multor persoane ca ambasadori, printre ele aflându-se și Podgorean. Ulterior, ele au fost audiate în Parlament și au primit aviz pozitiv.

Pe 12 iunie, Iohannis a semnat decretul de acreditare a Lilianei Podgorean în calitatea de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Argentina.

Podgorean a fost director general în cadrul Ministerului Afacerilor Externe cu gradul diplomatic de ministru plenipotențiar. Înainte de a intra în MAE în martie 1990, Carmen Podgorean a fost, în perioada septembrie 1978 — februarie 1990, muzeograf la Muzeul de istorie a mișcării democratice și revoluționare din România. În MAE a fost referent, apoi atașat de presă la Ambasada României din Belgia. Între 1 octombrie 2001 și 29 decembrie 2001 a fost însărcinat cu afaceri la Ambasada României din Marea Britanie, iar între 2006 și 2008 a fost ministru consilier la Direcția OSCE. Podgorean a fost între 2008 și 2012 prim-colaborator al Ambasadei din Londra, iar din mai 2013 coordonator național al Strategiei UE pentru Regiunea Dunării.

Tags: