Lista alimentelor pe care un specialist în toxiinfecţie alimentară nu le-ar mânca niciodată

Lista alimentelor pe care un specialist în toxiinfecţie alimentară nu le-ar mânca niciodată

Anual, un număr mare de oameni se îndreaptă către spitalele de urgență acuzând simptome specifice toxiinfecției alimentare. Alarmat de cazurile tot maid ese, unul dintre cei mai buni specialiști în domeniu a nominalizat 6 alimente pe care el nu le consumă și pe care nu le recomandă nimănui, scrie mediafax.

Bill Marler a studiat în ultimii 20 de ani cauza îmbolnăvirii oamenilor cu bacteria E. coli, Salmonella sau alte afecţiuni cauzate de obiceiuri alimentare și spune că cele mai periculoase alimente sunt:

Scoici crude; Fructe sau legume tăiate bucăţi şi puse la vânzare; Seminţe germinate; Carnea făcută în sânge; Ouă negătite; Lapte şi sucuri nepasteurizate.

Acesta spune că mâncarea, cu cât este mai procesată, cu atât există riscul ca aceasta să fie contaminată.

Intoxicația alimentară (toxiinfecția alimentară) este o afecțiune datorată consumului de alimente sau bauturi contaminate cu microorganisme patogene precum bacteriile, virusurile sau paraziții.