Lista celor 12 finaliști ai Selecției Naționale Eurovision 2016 care luptă pentru reprezentarea României la Stockholm (VIDEO)

Lista celor 12 finaliști ai Selecției Naționale Eurovision 2016 care luptă pentru reprezentarea României la Stockholm (VIDEO)
Foto: europafm.ro

Numele celor 12 finaliști ai Selecției Naționale Eurovision 2016 a fost anunțat.

Cei 12 finaliști care intră în lupta pentru a reprezenta România la Stockholm sunt Jukebox, Mihai Trăistariu, Ovidiu Anton, Florena, Doru Todoruţ şi Irina Baianţ, Dream Walkers, Hayley Evetts, Andra Olteanu, Irina Popa, Vanotek feat. The Code & Georgian, Xandra şi Mihai Băjinaru, potrivit Adevărul.

Aceștia au prmit votul juriului de specialitate pentru a intra în Selecția Națională Eurovision 2016. Artiștii vor urca pe scena Sălii Polivalente „Lascăr Pană“ din Baia Mare pentru semifinala din 4 martie, dintre ei, şase urmând să acceadă în finala Selecţiei Naţionale Eurovision România 2016, din 6 martie.

În premieră, anul acesta, organizatorii vor publica pe siteul eurovision.tvr.ro lista cu toate piesele înscrise la preselecţie şi punctajul celor care nu au intrat în semifinală.

Iată care sunt cei 12 finaliști ai Eurovision 2016

Soprana Irina Baianţ şi Doru Todoruţ, solist al trupei Deepcentral, s-au calificat în semifinala Eurovision România 2016 cu piesa „The Voice”.
„Ne dorim ca mesajul piesei şi bucuria noastră să ajungă în inimile tuturor celor care ne ascultă. A fost o întâmplare fericită“, a declarat Irina Baianţ.

Soprana Irina Baianţ şi Doru Todoruţ-„The Voice”

#DIRECT_ONE_eyoloo#

Trupa Jukebox, care a cântat timp de zece ani în cadrul ueni emisiuni va interpreta piesa „Come on everybody“.

„Noi am mai participat în anul 2005, ne bucurăm foarte mult să ne întâlnim cu prieteni mai vechi, dar şi cu viitori prieteni. Piesa ne e foarte dragă, toţi am compus-o în sala de repetiţii, într-o singură zi am făcut-o. Avem şi o idee de show deja“, au spus componenţii Jukebox.

Trupa Jukebox – „Come on everybody“.

#DIRECT_ONE_4tjr6b# Mihai Trăistariu este cel mai cunoscut dintre participanți, acesta mizând pe piesa „Paradisio“.

„E o piesă superbă, e cea mai bună piesă a mea de până acum“, a spus artistul.

Mihai Trăistariu – „Paradisio“

#DIRECT_ONE_xk3ifp# Ovidiu Anton a participat și anul acesta, după ce anul trecut a ajuns pe podium. Melodia sa se numește „Moment of Silence“ și este un omagiu adus victimelor din clubul Colectiv.

„Mă bucur să fiu pentru a cincea oară într-o Selecţie Naţională. Pentru mine e foarte important. Piesa e inspirată de realitatea noastră, e despre România, despre tot ce se întâmplă şi despre ce ar trebui să se întâmple. Trebuie să ne ridicăm şi să luptăm pentru adevăr“, a spus Ovidiu Anton.

Ovidiu Anton – „Moment of Silence“

#DIRECT_ONE_0i76ti# Florena este cea mai tânără partcipantă. Artista, în vârstă de 16 ani, mizează că piesa „Behind the shadows“ va fi preferata publicului.

Florena – „Behind the shadows“

#DIRECT_ONE_upqckp# Trupa Dream Walkers s-a calificat în semifinala Eurovision România 2016 cu piesa „Let it shine”

Trupa Dream Walkers – „Let it shine”

#DIRECT_ONE_hkesem# Hayley Evetts este o trupă din Marea Britanie și vrea să reprezinte România cu melodia „Brand new day“.

Hayley Evetts – „Brand new day“

#DIRECT_ONE_j34078# Andra Olteanu va interprea piesa „Nai Nai“.

Andra Olteanu – „Nai Nai“
#DIRECT_ONE_491r2n#

Irina Popa este pentru a doua oară când participă la Eurovision și va interpreta melodia „Lasă-mă, eu te las“.
Irina Popa – „Lasă-mă, eu te las“

#DIRECT_ONE_cpq7wg# Vanotek feat The Code & Georgian s-au calificat în semifinala Eurovision România 2016 cu piesa „I’m coming home“.
„Piesa noastră este un featuring. Am ajuns la Eurovision în urma insistenţelor fanilor, ne-am înscris pe ultima sută de metri“, au specificat membrii Vanotek.
Vanotek feat The Code & Georgian – „I’m coming home“

#DIRECT_ONE_97lbwz# Xandra, a cărei piesă a fost compusă de un britanic, s-a calificat în semifinala Eurovision România 2016 cu „Superhuman“.
Xandra – „Superhuman“

#DIRECT_ONE_qttrkg# Mihai Băjinaru s-a calificat în semifinala Eurovision România 2016 cu piesa „Never too late“.
Mihai Băjinaru – „Never too late“

#DIRECT_ONE_mf7alm#