Liviu Dragnea se poate întoarce la muncă, la atelierul auto de la Penitenciarul Rahova. Decizia instanței

Liviu Dragnea se poate întoarce la muncă, la atelierul auto de la Penitenciarul Rahova. Decizia instanței
Foto: Inquam Photos / George Călin

Liviu Dragnea are din nou dreptul să muncească. Fostul președinte PSD va lucra la atelierul auto al penitenciarului Rahova. Decizia a fost luata de Judecătoria Sectorului 5. Magistrații consideră însă că Dragnea a încălcat totuși regulile atunci când i-a acordat un interviu fostei sale colaboratoare.

Liviu Dragnea se poate întoarce la muncă, la Penitenciarul Rahova

Fostul președinte al PSD a contestat interdicția de a mai lucra la atelierul auto al Penitenciarului Rahova, pe care a primit-o dupăinterviulapărut la postul de televiziune Realitatea Plus, interviu acordat, din spatele gratiilor, fostei sale consiliere, Anca Alexandrescu. Astăzi a avut câștig de cauză.

„Constată că persoanei condamnate i-a fost îngrădit dreptul la muncă reglementat de dispoziţiile art. 78 din Legea 254/2013, în perioada 02.07.2020 – 15.09.2020”, se arată în decizia instanţei.

Totuşi, judecătorii au ajuns la concluzia că el a încălcat regulamentul când a datun interviu pe Skype fără aprobare.

S-a întâmplat în iunie, iar la final de lună a rămas fără drept de muncă la Penitenciarul Rahova.

”Stă 23 de ore pe zi în celulă. Acum se trezește și stă, e singurului lucru pe care îl poate face. Mai citește, mai rezolvă un sudoku. Se uită la televizor, dar nu la știri”, se plângea Irina Tănase, iubita fostului șef al PSD, despre felul în care Dragnea își petrece timpul în spatele gratiilor.

Mai mult, aceasta spune că partenerul său de viață are și probleme medicale grave și nu este lăsat să meargă să se opereze. Potrivit Irinei Tănase și avocatei lui Dragnea, acesta ar suferi de hernie de disc.

‘Unde este garantată demnitatea umană când omul are dureri insuportabile și este lăsat să se chinuie?’, a scris tânăra într-o postare pe Instagram.

„În urma declaraţiie de presă făcută de avocată, ANP confirmă că Liviu are dreptul să ceară să fie consultat în orice unitate spitalicească în afara ANP. Şi că poate solicita să facă asta contra cost, inclusiv în spitale private care se află în relaţie contractuală cu o casă de asigurări de sănătate.

Adică voie are, legal este, dar totuşi nimeni nu ţine cont de cererile făcute de el… de 3 luni încoace. Şi apoi mai spune tot ANP-ul că aplică regimul de detenţie şi tratamentul medical NEDISCRIMINATORIU? Păi cum, dacă tot ei spun că are voie să ceară să meargă unde vrea el, şi nu este dus?”,a declarat Irina Tănase.

Liviu Dragneaare de ispășit o pedeapsă de trei ani și șase luni de închisoare

În mai 2019,Liviu Dragneaa fostcondamnatla trei ani și șase luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu, în dosarul angajărilor fictive de laDGASPC Teleorman. Decizia definitivă a fost luată de judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Potrivit procurorilor anticorupție, în calitatea sa de președinte al Consiliului Județean Teleorman,Liviu Dragneacontrola și coordona activitatea DGASPC din județ, instituție unde erau încadrate Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica. Deși erau plătite deDGASPC Teleorman, în realitate, însă, cele două lucrau la organizația județeană a PSD. Anchetatorii au notat că Botorogeanu și Stoica nu s-au prezentat la serviciu și nu au desfășurat niciuna dintre activitățile prevăzute în contractul cu Direcția de Asistență Socială.