Localnicii cer ca fostul episcop de Huși, implicat în cel mai mare scandal sexual din BOR, să fie șters de pe pereții bisericilor

Localnicii cer ca fostul episcop de Huși, implicat în cel mai mare scandal sexual din BOR, să fie șters de pe pereții bisericilor

Episcopul de Huși, implicat în cel mai mare scandal sexual din BOR, a părăsit funcția, dar imaginea încă apare pictată în zeci de biserici.

Corneliu Bârlădeanu a fost pictat în 2016 pe pereții Bisericii „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruinţă, şi Sfântul Sfinţit Corneliu Sutaşu“ din Corni Albești, satul natal al fostului episcop. Fostul episcop apărea la intrarea în biserică, pe peretele stâng, lângă imaginea domnitorului Constantin Brâncoveanu. Pe vremea aceea era foarte apreciat și respectat de toți localnicii și autoritățile îi acordaseră titlul de cetățean de onoare al comunei Albești. Acum, însă, oamenii s-au împărțit în două tabere și majoritatea sunt de părere că picturile cu el ar trebui șterse din biserici.

„Cine a mai pomenit să umble bărbat cu bărbat, femeie cu femeie? Cine ar fi crezut că un om ca el ar fi capabil de aşa ceva? Venea rar în sat, l-am văzut la înmormântarea mamei anul acesta şi anul trecut când s-a sfinţit biserica. Cine ar fi crezut că mâna pe care o pupăm e atât de spurcată? Pentru că eu vă spun un singur lucru: la casa mea, dacă nu fac foc, nu iese fum. Aşa şi cu Preasfinţitul. Dacă nu era nimic, nu ieşea toată povestea asta“,a afirmat o localnică din Corni pentru Adevărul.

Femeia nu este singura care are această părere. Mai mulți oameni, care au văzut la televizor imagini cu fostul episcop sărutându-se cu alt bărbat, consideră că acesta este o rușine pentru comuna lor.

„Îmi era mie ruşine de ceea ce văd. Când ştii că Dumnezeu a rânduit ca bărbatul să fie cu o femeie, să vezi doi bărbaţi în sutană unul în braţele altuia e clar că sfârşitul lumii nu e departe“,a spus o altă bătrână din sat.

Tags:
Ultima oră
00:50 - Pacientul zero cu Omicron din Italia și-a infectat toată familia: „Situația e sub control. Vaccinul a funcționat excelent în cazul nostru”
00:20 - Octavian Jurma: Valul 4-Delta ne-a lovit ca un tsunami. Dacă infecţiozitatea noii variante de coronavirus se confirmă, valul 5-Omicron ne va lovi ca un trăsnet
00:06 - Valeriu Gheorghiță: Sunt indicii că Omicron este o variantă de scăpare de protecția anticorpilor, ceea ce reprezintă o problemă
00:03 - Marea Britanie confirmă 11 infectări cu varianta Omicron. Unele nu au legături cu deplasările în Africa de Sud
00:03 - Angajaţi ai Spitalului Judeţean din Botoşani, prinşi când încercau să fure mâncarea bolnavilor. Ce sancțiuni au primit
23:22 - Lionel Messi a câştigat Balonul de Aur pentru a 7-a oară. Cine este „Atacantul anului” (VIDEO)
23:08 - Brașov: Înghesuială în Piața Sfatului la aprinderea luminițelor de Crăciun
22:58 - Adrian Câciu (PSD): Primăriile să se digitalizeze și să cunoască nivelul veniturilor, să primească subvenție numai cine are nevoie / Despre problema termiei în Capitală: Nu s-a făcut nici înainte, nici acum (VIDEO)
22:32 - Un nou val de scumpiri lovește România în prag de sărbători. Sindicalist: „Vom mânca un cozonac mai scump cu 30%”
22:21 - Adrian Câciu (PSD), ministrul Finanțelor: Nicușor Dan a ales să facă marketing politic pe problema termiei. E o retorică a victimizării personale în care eu nu vreau să intru / Banii din buget se dau în baza unui algoritm (VIDEO)