Locul din România de unde poţi culege banane din copac

Locul din România de unde poţi culege banane din copac

Cu toate că pare incredibil, în România există un loc cu totul deosebit în care se pot cultiva banane, dar şi smochine. Locul este o adevărată încântare pentru vizitatori, iar proprietarul este până şi el uluit de ceea ce a reuşit să realizeze. Domnul Nelu, aşa cum îl cunoaşte lumea, are o seră în Alba Iulia. Când ajungi acolo ai impresia că eşti într-o pădure tropicală în miniatură.

Doi bananieri imenși, de peste 6 metri fiecare, înconjurați de lămâi, portocali, smochini, toți cu roade pe crengi.

Partea surprinzătoare a poveștii este că nimic nu prevestea acest rezultat spectaculos. Plantele au fost cumpărate acum circa doi ani de la o florărie din Cluj-Napoca, mici, în ghivece artizanale.

Bărbatul nu este un specialist în botanică, ci un om obișnuit, dar mare iubitor de natură și de muncă. El a transferat plantele din ghivece în seră și le-a dat zilnic ce trebuie: apă, căldură și îngrijire.

Acum și el este mirat și mândru de rezultatele sale, scrie alba24.ro.

Locul din România de unde poţi culege banane din copac

Tags:
Ultima oră
15:42 - Titi Aur, despre cazul minorelor spulberate pe trecere: Ancheta va stabili, dar eu cred că polițistul era distras. El nu era prezent acolo, pentru că a frânat după impact. Practic, a fost absent (VIDEO)
15:24 - Indonezia va avea încă o capitală. Președintele Widodo i-a ales numele
15:14 - Enel Energie și Enel Energie Muntenia, amendate cu câte 200.000 de lei de ANRE pe fondul controalelor la principalii furnizori de energie electrică și gaze naturale
14:59 - De ce a venit medicul în prima ediție de Survivor România 2022. Intervenția, necesară pentru o concurentă de la Războinici (VIDEO)
14:56 - Un microbuz şi un autoturism, implicate într-un accident pe DN 24A. Șoferița a rămas încarcerată
14:50 - România are un nou ambasador la NATO. Ce decrete a semnat luni președintele Klaus Iohannis
14:31 - Zile de foc pentru pompierii din Covasna: 17 incendii într-o săptămână
14:28 - Florin Cîțu: Susțin certificatul verde în continuare, dar înțeleg că nu mai îngrijorează pe nimeni. Dacă numărul cazurilor crește, s-ar putea să avem companii întregi care își vor opri activitatea. Valul trebuia gestionat altfel (VIDEO)
14:11 - București și localitățile din jur, rata de infectare de peste 5 la mia de locuitori. Otopeni, cea mai mare incidență din Ilfov
14:11 - Florin Cîțu: Măsurile de acum duc la o reducere cu 33% a facturilor la energie, dar trebuie văzut dacă au fost aplicate corect. Parlamentul să analizeze mai atent activitatea ANRE și a instituțiilor pe care le are sub control (VIDEO)