Lucian Bode: Aproape 13.000 de români dintre cei intrați în țară în ultimele 24 de ore n-aveau nici test, nici vaccin și nici nu puteau dovedi că au trecut prin boală / DSP și Poliția verifică respectarea carantinei (VIDEO)

Lucian Bode: Aproape 13.000 de români dintre cei intrați în țară în ultimele 24 de ore n-aveau nici test, nici vaccin și nici nu puteau dovedi că au trecut prin boală / DSP și Poliția verifică respectarea carantinei (VIDEO)
foto: Facebook @ Lucian Bode

Aproape 13.000 dintre cei 120.000 de români care au intrat în țară în ultimele 24 de ore nu aveau nici aveau nici test, nu își făcuseră nici vaccinul anti-COVID-19 și nici n-au putut dovedi că au trecut prin infecția cu SARS-CoV-2, a precizat ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, duminică seară, la „Dosar de politician” cu Silviu Mănăstire.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Lucian Bode, pe B1 TV, despre românii care au intrat în țară în ultimele 24 de ore

„La momentul în care intră în frontieră, la Nădlac sunt două artere din cele 10 dedicate celor care nu au vaccin, care nu au test PCR și care nu fac dovada că au trecut prin boală. Vreau să vă spun că din cei 120.000 de români care au intrat în ultimele 24 de ore în România 12.801, aproape 13.000, nu au avut nici test, nici vaccin, nici n-au putut face dovada că au trecut prin boală. În consecință, angajații Direcției de Sănătate Publică au procedat la întocmirea dosarului de carantinare. În acel moment, într-adevăr, există timpi care cresc pentru cei care nu sunt vaccinați, pentru cei care nu au nici test. Sigur, este absolut normal și îl înțeleg sufletește pe orice român care vrea să fie de sărbători acasă. Nu îl înțeleg însă de ce vine știind că nu este vaccinat și vine din zonă roșie, nu are nici testul PCR făcut și vine în frontieră și se miră că este trimis în carantină”, a explicat Lucian Bode.

Dacă se păstrează ritmul actual, spune șeful MAI, numărul românilor care vor fi nevoiți să intre în carantină la sosirea în țară ar putea trece de 100.000 în termen de o săptămână.

„În momentul în care se vor întoarce la locul de muncă din Londra, și ei au obligația să aibă testul PCR făcut, pentru că vaccinul înțeleg că nu vor să și-l facă, și își vor face testul cu siguranță dacă vor să se întoarcă la locul de muncă. Acest lucru eu nu îl înțeleg. (…) Noi suntem obligați să găsim soluții să reducem timpii de așteptare pentru toți, și pentru cei 90% care respectă toate regulile, și pentru cei 10% care spun că nu cred în vaccin, nu își fac vaccinul, nu au testul și nu fac dovada că au trecut prin boală”, a adăugat Lucan Bode.

Întrebat unde sunt carantinate persoanele aflate în această situație, ministrul a menționat: „La adresa pe care o declară în fața organelor statului, în fața Direcției de Sănătate Publică”.

„Aceste date se transmis către Direcțiile de Sănătate Publică județene. Ei sunt luați în evidență la nivelul fiecărui județ. (…) Se procedează la verificarea lor. În momentul în care nu sunt identificați la adresa la care au declarat că vor să stea în carantină sau la adresa instituțională – pentru că dacă nu declară o adresă, li se pune la dispoziție un spațiu și trebuie să meargă acolo în crantină – instituțiile statului cu rol de a controla acest lucru, DSP și Poliția, verifică

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
16:07 - Monica Anghel, răspuns tranșant la criticile fanilor: „Nu le-aș da un sfat femeilor să slăbească neapărat, dacă se simt bine în pielea lor și grase”
16:01 - O angajată a Primăriei Pașcani, acuzată de trafic de influență: ar fi primit aproximativ 45.000 de euro de la mai multe persoane cu scopul de a le rezolva solicitările
15:51 - Muncitorii români din Croația continuă protestele în Zagreb. N-au fost plătiți de două luni
15:50 - Primăria Brașov, amendată după accidentul în lanț din zona Dârste
15:38 - Cum funcționează contra propaganda ucraineană? Povestea unei tinere care vorbește cu mii de ruși în Telegram: „Sper că cel puțin câțiva oameni vor ajunge la ideea că ‘Soțul meu îmi este mai drag decât Herson'”
15:37 - Niculae Bădălău, arestat preventiv, a fost revocat de Parlament de la Curtea de Conturi (VIDEO)
15:29 - Preotul Vasile Bratie, despre venirea lui Moș Nicolae în copilăria sa: „Aveam nişte opinci roase de capră pe care nu puteam să le dăm cu cremă, dar le spălam şi le aşezam frumos lângă uşă”
15:27 - Ambasadorul Emil Hurezeanu, despre aderarea la Schengen: Președintele Austriei are o opinie favorabilă României. Decizia finală aparține guvernului, iar semnalele nu sunt optimiste
15:11 - Veste uriașă pentru Simona Halep: „S-a stabilit clar modul în care a ajuns substanța în organism”
15:08 - Tudor Chirilă, replici dure la adresa lui Denis Roabes: „Știți cum e la fotbal? Când echipa joacă bine e meritul jucătorilor, când echipa nu joacă bine e vina antrenorului”