Lucian Bode, despre Festivalul Neversea: Ne așteptăm la o prezență de aproximativ 70.000 de participanți în fiecare țară. Cerințele MAI către organizatori au fost îndeplinite (VIDEO)

Lucian Bode, despre Festivalul Neversea: Ne așteptăm la o prezență de aproximativ 70.000 de participanți în fiecare țară. Cerințele MAI către organizatori au fost îndeplinite (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Călin

Organizatorii Festivalului Neversea, programat să se desfășoare în perioada 7-10 iulie, au îndeplinit cerințele Ministerului Afacerilor Interne, susține ministrul Lucian Bode, care a estimat prezența la circa 70.000 de participanți pe seară.

Ce a spus Lucian Bode despre Festivalul Neversea

„În acest weekend, în baza discuțiilor pe care le-am avut cu organizatorii, ne așteptăm la o prezență de aproximativ 70.000 de participanți în fiecare seară. Purtăm de ceva vreme un dialog cu organizatorii. Am avut o serie de cerințe către organizatori. Aceste cerințe ale Ministerului Afacerilor Interne au fost îndeplinite. Am detașat, pe lângă structurile noastre care sunt competente în astfel de acțiuni, și, așa cum bine știți, aproape 300 de polițiști din țară, odată cu începerea sezonului estival. Obiectivul nostru ca toți cei 70.000 de participanți și nu numai, turiști în general de pe litoral, să fie în siguranță”, a declarat oficialul, joi, într-un dialog cu presa.

Întrebat care au fost cerințele MAI pentru organizatori, el a explicat: „Învățăm din greșeli, lecțiile pe care ni le dă viața în astfel de situații. Am văzut ce s-a întâmplat la festivalul din București, am văzut și în alte situații. Pot să dezvolt, dacă vreți, la număr de participanți, la forțe, la echipamente. Într-un cuvânt, s-au luat măsuri speciale pentru că vrem ca astfel de incidente, cum a fost cel de la București, să nu se întâmple”.

Referitor la combaterea consumului de droguri, ministrul Afacerilor Interne a spus: „Printre altele, vor fi mult mai multe echipe care vor participa la acest eveniment. Ne ajută foarte mult, încă o dată spun, organizatorii. Au agreat împreună cu noi tot ce înseamnă porți de intrare, modalități de verificare. Este un test și pentru noi, și pentru ei, că, știți foarte bine, același organizator se pregătește de un nou festival, în august, Untold. Dacă aici lucrurile sunt ținute sub control, așa cum ne dorim, sunt convins că și la Cluj, la Untold, lucrurile vor evolua corect”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:35 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Mesajele pe care le primim din astral despre viitor sau trecutul nostru foarte îndepărtat. Cum le decriptăm (VIDEO)
00:07 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Ce sunt visele de fapt, cum să le interpretăm și cum ne ajută ele să ne descoperim mai bine pe noi înșine (VIDEO)
23:24 - Stelian Tănase: E un bun moment pentru un candidat antisistem la prezidențiale. Maia Sandu ar fi perfectă / Iohannis vrea să-și continue cariera politică. De ce ar pleca la pensie? A stat în pensie când era primar și acum, la Cotroceni (VIDEO)
22:38 - Stelian Tănase: Din această coabitare vai de mama ei, PSD a câștigat deja partida. PNL pur și simplu a dispărut. Poa’ să iasă Ciucă de o mie de ori la TV, nu câștigă un vot, e mort-copt în păpușoi (VIDEO)
22:01 - De ce nu am fost primiți în Schengen până acum. Stelian Tănase: Ai noștri au crezut că pot să nu facă nimic și să le arunce ăstora praf în ochi. N-a mers! Nici pentru NATO, nici pentru UE n-am fost pregătiți (VIDEO)
21:29 - Bătrână de 82 de ani, încătușată din cauza unor facturi restante la gunoi. Cum a reacționat când s-a trezit cu polițiștii la ușă
21:04 - David Popovici, mesaj de Ziua Persoanelor cu Dizabilităţi: „Susțin copiii cu dizabilități să se bucure de viață. Haideți să-i susținem împreună!” (VIDEO)
20:46 - Unul dintre băieții lui Leonard Doroftei a devenit milionar în Canada: „În loc să cheltui banii prostește, eu am ales să îi strâng și să-i investesc”
20:22 - Mihai Bobonete, dezvăluiri despre momentele grele prin care a trecut: „Fac terapie de câțiva ani. Eram într-o stare critică”
20:02 - Reacțiile politicienilor după ce George Simion a cerut ca România să nu mai ajute Guvernul Republicii Moldova: „’Patriotul’ de carton ne cere să abandonăm Chișinăul, adică exact ce vrea Rusia” / „Simion e troll-ul Kremlinului”