Ludovic Orban, de 1 iunie: Timpul pe care mulți români l-au petrecut alături de copiii lor, mai mult decât aveau posibilitatea înaintea epidemiei de coronavirus, va avea cu siguranță o semnificație aparte pentru fiecare

Ludovic Orban, de 1 iunie: Timpul pe care mulți români l-au petrecut alături de copiii lor, mai mult decât aveau posibilitatea înaintea epidemiei de coronavirus, va avea cu siguranță o semnificație aparte pentru fiecare
Foto: gov.ro

Premierul Ludovic Orban a transmis, luni, un mesaj, cu ocazia zilei de 1 iunie, Ziua internațională a Copiilor. Făcând referire la perioada de izolare prin care au trecut românii în ultimele două luni, șeful Guvernului a precizat că aceasta a fost un prilej pentru părinți de a petrece mai mult timp alături de copiii lor, iar pentru cei mici aceste momente vor deveni o frumoasă amintire a copilăriei.

Ludovic Orban a făcut referire la perioada de izolare în mesajul transmis de 1 iunie

„Este sărbătoarea copiilor, astăzi, o zi pe care le-o dedicăm în fiecare an cu multă bucurie și cu sentimentul că ei sunt darul cel mai de preț nu doar pentru familiile lor, ci și pentru întreaga societate. Timpul pe care mulți dintre români l-au petrecut alături de copiii lor în ultimele săptămâni, mai mult decât aveau posibilitatea înaintea epidemiei de coronavirus, va avea cu siguranță o semnificație aparte pentru fiecare. Pentru un părinte, orice clipă petrecută alături de copiii săi înseamnă acel prilej neprețuit de a-i vedea cum cresc și cum evoluează, de a se apropia și mai mult de ei și a le înțelege frământările și aspirațiile. Pentru cei mici, sunt momente care vor deveni în timp o neprețuită amintire a copilăriei”, se arată în mesajul transmis de Ludovic Orban și publicat pe site-ul Guvernului.

Premierul Ludovic Orban: Am decis să finanțăm achiziția de tablete pentru copiii care au o situație mai dificilă din punct de vedere social

Totodată, prim-ministrul a subliniat că pe lângă sprijinul venit din familie, copiii au nevoie și de susținerea întregii societăți pentru a deveni cetățeni educați și responsabili astfel că fiecare dinttre noi trebuie să fim ”la rândul nostru, exemple pentru ei, să-i învățăm ce înseamnă empatia, respectul față de ceilalți și responsabilitatea”.

În acest context, Ludovic Orban a precizat că Guvernul pe care îl conduce are ca obiectiv susținerea învățământului și accesului ”nediscriminatoriu la educație, indiferent de contextul social”.

”Din acest motiv, am decis să finanțăm achiziția de tablete pentru copiii care au o situație mai dificilă din punct de vedere social, astfel încât ei să poată continua să învețe chiar dacă școala s-a mutat acum în mediul online, din cauza coronavirusului. De asemenea, am venit în această perioadă și în sprijinul părinților, oferindu-le posibilitatea de a beneficia de zile libere cât timp vor fi închise școlile și grădinițele”, a mai transmis premierul.

Președintele Klaus Iohannis, de 1 iunie: Ştiu cât de greu v-a fost în aceste luni departe de colegi, de prieteni, de activităţile pe care le făceaţi zilnic

Și președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj pentru copii, de 1 iunie. Șeful statului a ținut astfel, să le mulțumească celor mici pentru eforturile extraordinare pe care le-au depus în contextul pandemiei, fiind nevoți, printre altele, să se adapteze metodelor de predare online, și au dat astfel dovadă de maturittae și înțelegere.

”Ştiu cât de greu v-a fost în aceste luni departe de colegi, de prieteni, de activităţile pe care le făceaţi zilnic cu plăcere. Aţi făcut eforturi extraordinare şi v-aţi adaptat şcolii online înţelegând astfel că educaţia rămâne la fel de importantă în tot acest timp. Vă mulţumesc pentru că aţi fost înţelegători şi că i-aţi protejat pe cei dragi, pe părinţi, şi mai ales pe bunici, care sunt cei mai vulnerabili în faţa bolii”, a spus Klaus Iohannis.

Din cauza pandemiei de coronavirus, elevii nu se vor mai reîntoarce la școală în acest an, cursurile urmând a se desfășura în sistem online până la finalul anului școlar 2019-2020. Singurii care vor reveni în bănci în următoarea perioadă sunt elevii din anii terminali. Aceștia au opțiunea de a merge la școală pentru a se pregăti pentru Evaluarea Națională și examenul de Bacalaureat.