Ludovic Orban, despre protestul din București: Îmi pare rău că există unii care parcă nu îşi iubesc copiii. Este o măsură care are rostul de a apăra sănătatea lor

Ludovic Orban, despre protestul din București: Îmi pare rău că există unii care parcă nu îşi iubesc copiii. Este o măsură care are rostul de a apăra sănătatea lor
Foto: Inquam Photos / George Călin

Premierul României, Ludovic Orban, a spus, sâmbătă, în contextul protestului din București, organizat împotriva măsurilor de prevenire a răspândirii pandemiei de coronavirus, că nu se are în vedere renunţarea la purtarea măştii în unităţile de învăţământ, fiind o măsură care protejează sănătatea copiilor.

Ludovic Orban: ”Îmi pare rău că există unii care parcă nu îşi iubesc copiii”

Primul ministru a fost întrebat, într-o conferință de presă organizată la Botoşani, dacă se ia în calcul renunţarea la obligativitatea purtării măştii în unităţile de învăţământ.

”Noi am testat acest lucru şi majoritatea zdrobitoare a părinţilor susţin obligativitatea portului măştii, iar pentru noi, care suntem responsabili, în şcoală, să luăm toate măsurile pentru a împiedica răspândirea virusului, noi am luat această măsură şi o susţinem”, a răspuns Orban.

Ulterior, acesta a comentat şi acţiunile de protest care există pe această temă, scrie News.ro.

”Îmi pare rău că există unii care parcă nu îşi iubesc copiii. Portul măştii şi celelalte măsuri pe care le-am luat la şcoală, măsuri de protecţie sanitară, au rostul de a păzi copiii de virus. Sigur că nu putem controla ce se întâmplă în afara şcolii, nu putem controla ce se întâmplă în familii. Dacă există părinţi care vin cu astfel de idei … Ştiu, am văzut că a fost şi în Bucureşti un protest cu o sută şi ceva de persoane. Din păcate, unii părinţi au venit şi cu copiii şi nu purtau mască. Îmi pare rău că există astfel de tendinţe. Este necesară această măsură şi este o măsură care are rostul de a apăra sănătatea copiilor”, a mărturisit Ludovic Orban.

Protest față de purtarea măștilor, în Piața Universității

Amintim că aproximativ 200 de persoane s-au strâns sâmbătă în centrul Capitalei, nemulțumite de măsurile luate de autorități în școli.

Manifestanții nu sunt de acord cu obligativitatea purtării măștii de protecție de către elevi în unitățile de învățământ. Oamenii au steaguri tricolore, vuvuzele, fluiere şi mesaje împotriva autorităţilor şi împotriva așa zisei „dictaturi sanitare”.