Lukoil: Sechestrul pe conturi şi stocuri a fost ridicat. Rafinăria începe pregătirea pentru pornire

Lukoil: Sechestrul pe conturi şi stocuri a fost ridicat. Rafinăria începe pregătirea pentru pornire

Sechestrul pe conturile şi stocurile Lukoil a fost ridicat. Compania a anunţat în acelaşi timp că rafinăria începe pregătirea pentru pornirea instalaţiilor tehnologice. Asta după ce, în urmă cu doar o zi Parchetul punea sechestrul pe carburanţii companiei, într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Acuzată că a prejudiciat statul cu 230 de milioane de euro, Lukoil s-a trezit cu poprire pe stocurile de materii prime, conductele de transfer şi rezervoarele în valoare de un miliard de lei.

„În urma audierilor avute în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, audieri desfășurate în ziua de 06.10.2014, măsurile asiguratorii (sechestrul pe conturile bancare și stocurile comerciale de produse ale societății) dispuse în data de 02-03.10.2014 au fost ridicate, prin urmare rafinăria Petrotel-Lukoil începe procedurile de pregătire pentru pornire normală a instalațiilor tehnologice”, se arată într-un comunicat al companiei, citat de Mediafax.

Sindicatul şi directorul general ai Petrotel-Lukoil i-au solicitat premierului Victor Ponta sprijin pentru continuarea activităţii şi deblocarea conturilor companiei, spunând că astfel pot fi plătite salariile celor 2.500 de angajaţi, pot fi achiziţionate materiale şi pot fi plătiţi furnizorii.