MAI a acordat Placheta de Onoare a ministerului celor doi polițiști care au ajuns primii la locul accidentului aviatic din Sibiu (VIDEO)

MAI a acordat Placheta de Onoare a ministerului celor doi polițiști care au ajuns primii la locul accidentului aviatic din Sibiu (VIDEO)
Foto: B1 TV

Ministrul Afaverilor Interne, Gabriel Oprea, i-a decorat, luni, cu Placheta de Onoare a MAI, pe cei doi polițiști care au ajuns primii la locul accidentului aviatic din Sibiu, în urma căruia opt militari și-au pierdut viața, iar alți doi au fost răniți.

MAI a acordat această distincție pentru curaj, profesionalism și spirit de sacrificiu pus în slujba comunității în contextul în care agentul șef de Poliție cavalerul Eduard Dumitru, șef de post la postul de poliție din comuna Iacobeni din cadrul IPJ Sibiu și agentul principal de poliție Badiu Lucian Aurel, șef de post la postul de Poliție comuna Laslea din cadrul IPJ Sibiu, au contribuit la salvarea persoanelor rănite,

”Este o onoare să acordăm cea mai înaltă dinstincție unor colegi care și-au făcut datoria salvând două vieți. Sunt un om care știu ce înseamnă tragediile, ca băiat de militar care a murit la datorie. De aceea e important să ne batem pentru drepturile dumneavoastră, oameni care sunteți la datorie și vă faceți datoria. Prin astfel de momente de eroism dați mai multă încredere societății. Cel mai important lucru e să aratăm că suntem solidari. Nu lăsăm pe nimeni în urmă, suntem solidari și camarazi”, a declarat în urma ceremoniei, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea.

Polițiștii eroi care au intervenit la elicopterul prăbușit, premiați

Ultima oră
21:50 - Ludovic Orban: „Klaus Iohannis nu poate constituțional și moral să intervină în comeptiția internă a PNL. Nu e adevărat că relația mea cu președintele s-a răcit”
21:43 - Ludovic Orban: Sunt pregătit să îmi asum răspunderea guvernării / Dacă va exista posibilitatea de a discuta din nou despre portofolii, eu sunt deschis / Nominalizarea miniștrilor e apanajul formațiunilor (VIDEO)
21:34 - Ludovic Orban, despre posibilitatea ca Cioloș să fie numit premier la schimb cu refacerea coaliției: „Asta e o glumă. Partidul cel mai puternic din coaliție dă premierul”
21:20 - Ludovic Orban: „Klaus Iohannis m-a desemnat de trei ori prim-ministru. M-ar fi desemnat și a patra oară dacă la negocierile din coaliție, dacă USR-PLUS m-ar fi preferat pe mine”
21:18 - Ludovic Orban: Noi nu mai avem posibilitatea statutară și legală să oprim Congresul PNL. Nimeni nu va intra în sală dacă nu are certificat verde (VIDEO)
21:08 - Ludovic Orban: „A fost un mandat foarte greu de președinte PNL. Partidul era demoralizat, nu era unit”
21:03 - Adidas nu îi va prelungi contractul lui Ilie Năstase, contract care data din 1972: „Așa i-au făcut și lui Messi”
20:51 - MAE, avertisment de călătorie pentru românii care călătoresc în Spania: Precipitații, furtuni și vânt de coastă
20:42 - Tanczos Barna, despre cazul Octavian Berceanu: Trebuie să creăm instituții care merg mai departe fără sincope și dacă un conducător bun părăsește corabia guvernării. Sper că săptămâna viitoare vor fi ape mai liniștite în coaliție (VIDEO)
20:36 - Ministrul Mediului, Tánczos Barna, despre urșii care au terorizat Brașovul: „E perioada în care aceste exemplare se apropie din ce în ce mai mult de localități”