MAI reacţionează la psihoza ambulanţei care răpeşte copii pentru a le lua organele: Oameni buni, AMBULANȚA NEAGRĂ NU EXISTĂ! (VIDEO)

MAI reacţionează la psihoza ambulanţei care răpeşte copii pentru a le lua organele: Oameni buni, AMBULANȚA NEAGRĂ NU EXISTĂ! (VIDEO)

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) reacţionează după ce scriitoarea Doina Popescu, care se afla într-o ambulanţă a fost bătută, miercuri noapte, în Capitală.

MAI avertizează că în spațiul public revine periodic mitul ambulanței negre care răpeşte copii, instituţia făcând un apel ferm la toți cei care primesc astfel de mesaje: „Nu le popularizați și nu le redistribuiți!”.

„Periodic în spațiul public revine mitul ambulanței negre cu care se răpesc copiii!
Facem un apel ferm la toți cei care primesc astfel de mesaje: NU LE POPULARIZAȚI ȘI NU LE REDISTRIBUIȚI!
Acestea sunt mesaje false și nu fac altceva decât să creeze o stare de panică nejustificată.
Oameni buni, AMBULANȚA NEAGRĂ NU EXISTĂ!”, se arată pe pagina de Facebook a MAI, unde este distribuită și o postare a Poliției Române pe aceeași temă.

„Nu e neagră, e albă și nu fură copii, aduce cultura în comunitate…este o simplă ambulanță casată, folosită într-un proiect cultural.
MIT: O ambulanță neagră se plimbă prin oraș și răpește copii pentru a le lua organele.
ADEVĂR: În România nu au fost înregistrate astfel de cazuri.
Emoția și rațiunea ne ghidează comportamentul, iar o decizie emoțională este bine să fie trecută prin filtrul rațiunii, chiar și ,,la cald”.
Dacă ai văzut ceva care ți se pare suspect, sună la numărul 112, venim imediat și clarificăm situația. Ne poți sprijini prin furnizarea cât mai multor informații care vor fi transmise în timp real, din dispecerat, colegilor care vin la sesizarea pe care ai făcut-o.
Te rugăm să nu distribui pe rețelele de socializare mesaje false. Acestea nu fac altceva decât să creeze o stare de panică nejustificată pentru orice părinte care își dorește tot ce-i mai bun pentru copilul său.
#PolițiaRomână #FakeNews #AmbulanțaNeagră”, este mesajul Poliţiei Române.

Cinci indivizi au agresat-o pe Doina Popescu în zona Gării de Nord, după ce au presupus că maşinatip ambulanţă în care se afla scriitoarea este celebra „ambulanţă neagră” (Detalii AICI).

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră
23:58 - Incendiu la groapa de gunoi a municipiului Arad, în zona CET. A fost emisă avertizare RO-ALERT pentru localitățile de pe direcția de propagare a fumului (FOTO)
23:47 - Un copil de 4 ani a murit, după ce mașina condusă de mama lui s-a răsturnat într-un pârâu din Caraș-Severin. Femeia nu avea permis, iar în mașină se mai aflau alți trei copii ai săi
23:22 - Urși filmați pe străzile localității Borca. IJJ Neamț: De fiecare dată când sunt martorii unor astfel de situații, cetățenii să sune la 112 și să nu încerce să se apropie (VIDEO)
22:59 - O fetiță de 5 ani a murit și o altă fată, de 6 ani, a fost rănită în județul Mureș. Un copac smuls de furtună a cazut peste ele
22:34 - Al treilea weekend de proteste în Franța: Mii de oameni au ieșit pe străzile Parisului pentru a reclama extinderea certificatului verde și obligativitatea vaccinării pentru personalul sanitar. Au existat și ciocniri (VIDEO)
21:55 - Turiști evacuați pe mare în Sicilia și Bodrum, din cauza incendiilor de vegetație. În Turcia, oamenii au fost nevoiți să părăsească mai multe sate și zone de vacanță, iar lupta cu flăcările devastatoare continuă (VIDEO)
21:09 - Bogdan Aurescu, discuție cu omologul israelian despre incidentul din strâmtoarea Hormuz, soldat cu moartea unui român și a unui britanic. MAE: Partea română e în contact inclusiv cu SUA și Marea Britanie
20:43 - Olimpiu Moruțan ar fi ajuns la un acord de principiu cu Galatasaray. Ce spune Gigi Becali despre transfer: „Eu am cerut 10 milioane”
20:25 - PMP: Miniștrii USR nu au dreptul să închidă subiectul CFR. Dorim clarificarea situației de la CFR, care pare a avea conotații penale, și solicităm demiterea celor responsabili de haosul creat pe calea ferată
20:01 - Horoscop 360 de grade cu Alina Bădic, săptămâna 1 – 7 august 2021. Putem începe lucruri de mare anvergură pentru noi și putem elimina tot ceea ce ne deranjează în mod agresiv (VIDEO)