MAI: În al doilea tur de scrutin au existat 504 situații de încălcari ale legii (VIDEO)

MAI: În al doilea tur de scrutin au existat 504 situații de încălcari ale legii (VIDEO)
Foto: B1 TV

Ministerul Afacerilor Interne a făcul luni dimineață o nouă informare privid modul în care s-a desfășurat al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidențiale.

Astfel, la nivel național au existat 504 sutuații de încălcari ale legii, de două ori mai puține decât în 2009. Jumătete dintre sesizări nu s-au confirmat. Totodată s-au înregistrat 65 de contravenții și au fot date 16 avertismente scrise, precum și amenzi în valoare de 32.600 de lei. Cele mai multe dintre sesizări se referă la continuarea campaniei electorale și la sfătuirea cetățenilor cu cine să voteze, a anunțat purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

Au existat și 124 de sesizări cu privire la fapte penale. S-a constat comiterea a 96 de infractiuni pentru care sunt cercetate 87 de persoan. Faptele vizează coruperea alegătorilor, votul multiplu sau violarea confidențialității votului.

De asemenea, pe percursul zilei de diminică, în întraga țară au fost organizate 513 filtre rutiere prin care s-au verificat  sesizări privind turismul electorale.

MAI, informare privind neregulile la vot

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:35 - România ar putea intensifica forajele în apele de mare adâncime din Marea Neagră, din cauza creşterii preţului la gaze
00:04 - Guvernul a lansat sistemul Ro-ALERT „Copil dispărut”. Populația va fi anunțată despre dispariția minorilor
23:55 - Rusia, la un pas de incapacitate de plată. Decizia fără precedent anunțată de trezoreria SUA
23:54 - Spania a anunțat că va cumpăra vaccinuri și antivirale, după ce a înregistrat 59 de cazuri de variola maimuței
23:54 - Sorana Cîrstea sare în apărarea colegilor ruși: „Ce a făcut Wimbledon arată zero umanitate”
23:28 - Iulian Paraschiv (Agenția Națională pentru Romi), despre noul ajutor pentru pensionari: Guvernul ar fi dorit să dea mai mult, dar ne raportăm la resursele pe care le avem. Crizele actuale impun măsuri de moment (VIDEO)
23:13 - Belarus recunoaște că furnizează arme Rusiei. Oficial de la Minsk: „Desfășurăm lucrări de cercetare și dezvoltare, inclusiv luând în considerare experiența evenimentelor din Ucraina”
23:00 - Nelu Varga, replică acidă după declarațiile ironice ale lui Dan Șucu, noul finanțator al Rapidului: „Dacă nu ştie cine e ‘domnul Varga’, îi recomand să o întrebe pe soţia dânsului”
22:55 - Erdogan va accepta cererile Suediei și Finlandei de aderarea la NATO doar atunci când preocupările legate de securitate ale Turciei sunt satisfăcute
22:43 - „E culmea tupeului!”. Conducerea Consiliului Concurenței insistă să-și asigure protecție de la SPP, acuză deputatul PSD Radu Cristescu