Mai mulți primari din Constanţa şi Tulcea, păcăliţi de un fals procuror să dea informaţii despre firme

Mai mulți primari din Constanţa şi Tulcea, păcăliţi de un fals procuror să dea informaţii despre firme
Foto: zch.ro

Mai mulţi primari din judeţele Constanţa şi Tulcea au fost contactaţi telefonic de un bărbat, care se prezenta drept procuror DIICOT, edilii furnizându-i acestuia informaţii cu privire la fimele ce deţin terminale PayPoint din raza primăriilor respective.

Surse judiciare au precizat că falsul procuror i-ar fi sunat în acest scop astfel pe edilii din Mereni, Poarta Albă şi Sarai – judeţul Constanţa, precum şi pe cel din Jurilovca – Tulcea.

Potrivit DIICOT, în baza informaţiilor obţinute de la primari, falsul procuror a contactat administratorii societăţilor, de la care a solicitat şi, în unele cazuri, a obţinut informaţii despre angajaţi, precum şi coduri de reîncărcare ale cartelelor de telefonie mobilă, informează Mediafax.

Totodată, administratorii au fost îndrumaţi de falsul procuror să se prezinte la DIICOT cu toate datele şi documentele solicitate telefonic.

Luni, primarul din Jirilovca s-a prezentat la Poliţie, unde a reclamat că a fost contactat de acelaşi individ, poliţiştii sesizând ulterior DIICOT, potrivit aceloraşi surse.