Mangalia: Un copil de 10 ani a fost atacat de o haită de câini fără stăpân. Reacția primarului (VIDEO)

Mangalia: Un copil de 10 ani a fost atacat de o haită de câini fără stăpân. Reacția primarului (VIDEO)

Imagini şocante în Mangalia! Un copil de 10 ani a fost atacat de o haită de câini comunitari, la ieşire dintr-un parc din oraş. Băieţelul a reuşit să scape nevătămat, după ce un bărbat i-a sărit în ajutor, informează B1 TV. Părinţii copilului au depus o plângere la poliţie, şi au cerut ca animalele comunitare să fie îndepărtate. Însă primarul oraşului susţine că în Mangalia nu există vreo problemă cu maidanezii, iar animalele care l-au urmărit pe băiatul de 10 ani aveau stăpân.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Incidentul a avut loc la ieşirea dintr-un parc din Mangalia. În imaginile surprinse de camerele de supraveghere se poate vedea cum băiatul de 10 ani dă să iasă din parc când, deodată, este atacat de o haită de câini. Copilul încearcă să scape de ei, însă animalele s-a luat după el şi l-au urmărit chiar şi după ce a trecut strada. La un moment dat, un bărbat a sărit în ajutorul băiatului şi a reuşit să alunge câinii.

Părinţii copilului au fost cei care au postat imaginile pe internet şi le-au recomandat oamenilor care trec prin zonă să fie precauţi.

”Plăcere mare în acest oraș. Băiatul meu de 10 ani a fost atacat de o haită de 5-6 câini în Parcul Evergreen. Am sunat la Poliţia locală și am fost invitat să vin să depun plângere. Doamna de la telefon s-a oferit să sune la hingheri. Atenție când treceti prin parc. In ultimul timp câinii comunitari s-au înmulțit și se pare ca nimeni nu ia nicio măsură”, a scris tatăl băiatului, pe Facebook.

Primarul, însă, a avut o reacţie mai puţin aşteptată. Acesta nu a recunoscut că are o problemă cu maidanezii şi susţine că animalele care l-au atacat pe copil aveau un stăpân.

”Mangalia este printre puţinele localităţi din România care nu are probleme cu câinii vagabonzi. Câinii din imagini nu sunt comunitari, ci aveau proprietar. Câinii aparţineau unui proprietar care se plimba în parc cu ei. Nu ar trebui să se întâmple aşa ceva, de aceea avem şi în parc un panou care interzice accesul câinilor. Proprietarul câinilor a fost identificat şi va fi sancţionat”, a declarat primarul Cristian Radu.

Părinţii băiatului atacat îl contrazic pe primar şi spun că aceiaşi câini au fost văzuţi a doua zi terorizând alţi oameni care treceau prin zonă şi nu au niciun stăpân. Aceştia au depus deja o plângere şi sunt hotărâţi să meargă mai departe cu demersul lor.