MApN a donat Ministerului Apărării din Republica Moldova o nouă tranșă de materiale de protecție sanitară

MApN a donat Ministerului Apărării din Republica Moldova o nouă tranșă de materiale de protecție sanitară
Foto: facebook.com/mapn.ro

Ministerul Apărării Naționale anunță că a donat Ministerului Apărării din Republica Moldova materiale de protecție sanitară destinate luptei cu pandemia de coronavirus. Este vorba despre combinezoane, măști, viziere și alte bunuri de uz sanitar, după cum se precizează într-un comunicat de presă transmis, miercuri, de MApN.

Materiale de protecție sanitară, donate de Ministerul Apărării Naționale omologilor din Republica Moldova

Echipamentele sanitare donate omologilor de peste Prut reprezintă o nouă tranșă din pachetul de măsuri de sprijin al cetățenilor din Republica Moldova.

”Reprezentanții MApN au predat miercuri, 6 ianuarie, omologilor din Republica Moldova echipamente de protecție sanitară (combinezoane, măști tip FFP2, măști chirurgicale și viziere), precum și alte bunuri de uz sanitar.

Această nouă tranșă de materiale donate vine în completarea demersului inițiat în luna aprilie 2020 și face parte din pachetul de măsuri de sprijin al cetățenilor din Republica Moldova reiterat de către Președintele României cu ocazia recentei vizite la Chișinău.

Astfel, este reconfirmat angajamentul României de susținere a autorităților Republicii Moldova și sprijinul concret al eforturilor acestora de combatere a efectelor crizei pandemice”, se menționează în comunicatul citat.

Prima tranșă de materiale sanitare, trimisă în Republica Moldova în luna aprilie

În aprilie 2020, Ministerul Apărării Naționale a trimis în Republica Moldova personal medical, precum și 10 izolete produse în România.

”ÎnRepublica Moldovasituația este complicată și România, care se consideră un partener extrem de important – credem noi că cel mai important al Republicii Moldova, va pregăti și va implementa în câteva zile două măsuri importante.

Prima – o echipă de medici și personal medical se va deplasa înRepublica Moldovapentru a ajuta spitalele de acolo, pentru a ajuta personalul medical de acolo și medicii să facă față mai bine acestei epidemii.

O a doua acțiune va consta în trimiterea de măști, materiale sanitare, materiale de protecție, ba chiar medicamente din rezerva noastră înRepublica Moldova, pentru a ajuta cetățenii de acolo să treacă mai ușor peste această epidemie”, spunea atunci președintele Klaus Iohannis.

La rândul său, Ludovic Orban, premier al României în acel moment, declara că autoritățile au reușit să stabilizeze situația din țara noastră și trebuie să dea dovadă de solidaritate față de țara vecină, confruntată atunci cu o lipsă de materiale sanitare.

”În Basarabia există o penurie de astfel de materiale și cred că noi acum, după ce am reușit să stabilizăm situația de la noi, trebuie să ne arătăm solidaritatea cătreRepublica Moldova”, spunea Ludovic Orban.

Urmăriți B1TV.ro și pe