MApN deschide 15 noi centre de vaccinare, cu circuite atât pentru militari cât și pentru civili

MApN deschide 15 noi centre de vaccinare, cu circuite atât pentru militari cât și pentru civili
Foto: Inquam Photos / George Calin

Nicolae Ciucă,Ministrul Apărării Naţionale, a declarat joi că din 5 aprilie vor fi deschise 15 noi centre de vaccinare anti-COVID-19. Acestea vor asigura atât imunizarea cadrelor militare cât și a civililor.

„De pe 5 aprilie vom deschide 15 noi centre de vaccinare, în interiorul cărora un flux va fi destinat pentru militari şi trei, pentru civili”, a afirmat Ciucă la TVR 1.

Centrele de vaccinare ale MApN nu au fost înființate pentru a asigura privilegii militarilor

Centrele de vaccinare ale Ministerului Apărării Naționale nu au fost înființate pentru a asigura privilegii militarilor și nu au fost gândite ca structuri cu circuit închis, a explicat ministrul Nicolae Ciucă.

„Centrele de vaccinare ale MApN nu au fost înființate pentru a asigura privilegii militarilor și nu au fost gândite ca structuri cu circuit închis. Cele 92 de centre au însemnat o modalitate de reducere a presiunii pe centrele care deservesc populația general, preluând sarcina imunizării unei părți importante din populația României”, a scris Nicolae Ciucă pe Facebook.

Ministrul Apărării a explicat că, în prima etapă a campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, în centrele MApNau fost vaccinați medici și personal auxiliar din întregul sistem medical național, iar a doua etapă „a asigurat vaccinarea personalului eligibil stabilit prin criteriile la nivel național și pe baza acelorași proceduri, iar cadrele militare în activitate au dat prioritate seniorilor și persoanelor vulnerabile aflate în categoriile de risc”.

Nicolae Ciucă spune că „sistemul medical militar a fost întotdeauna parte a efortului național de asigurare de servicii de sănătate pentru populație”.

„Niciodată nu a funcționat ca un sistem închis iar datele statistice sunt fără echivoc: din cei peste 65.000 pacienți tratați de Spitalul Militar Central din București, în jur de 80 la sută au fost pacienți civili. La nivelul întregului sistem medical militar, procentul este asemănător pentru anul 2020. Mai mult, aceeași proporție s-a păstrat în ultimele 12 luni și în ceea ce privește tratarea pacienților COVID în spitalele militare desemnate ca spitale suport: din cei aproximativ 6500 pacienți COVID, doar 1100 provin din rândurile MApN. Asta înseamnă că românii au încredere în sistemul medical militar, în echipele noastre și le mulțumim cu recunoștință”, a adăugat ministrul Nicolae Ciucă.

Urmăriți B1TV.ro și pe