Maraton de vaccinare în weekend pentru sportivi şi angajaţii mai multor companii din Cluj

Maraton de vaccinare în weekend pentru sportivi şi angajaţii mai multor companii din Cluj
Foto: Hepta - Zuma Press / Md Rafayat Haque Khan

Organizarea unui maraton al vaccinării în perioada 14-15 mai, la sediul unui producător de farmaceutice din Cluj Napoca, a fost anunțat vineri, centrul de vaccinare fiind disponibil şi pentru angajaţii altor companii locale, inclusiv pentru membrii unui club de fotbal.

Mai exact, centrul de vaccinare va fi disponibil şi pentru angajaţii altor companii din Cluj şi pentru membri ai clubului de fotbal FC Universitatea Cluj.

„Peste 200 de angajaţi şi familiile acestora vor fi vaccinaţi cu serul produs de Pfizer-Biontech în centrul de vaccinare amenajat de Terapia în incinta propriei Unităţi de Studii Clinice şi Bioechivalenţă din Cluj, începând de vineri, 14 mai, timp de două zile, în cadrul maratonului de vaccinare împotriva COVID-19”, a informat fabrica clujeană de medicamente, citată de Agerpres.

Activitatea de vaccinare propriu-zisă din acest centru de imunizare va fi asigurată de personal medical specializat şi pregătit corespunzător, iar persoanele vaccinate vor fi înregistrate oficial în Registrul Electronic Naţional de Vaccinări.

Centrul a fost autorizat de către Direcţia de Sănătate Publică Cluj, cu sprijinul Prefecturii Cluj şi al Direcţiei de Asistenţă Socială şi Medicală a Primăriei Cluj-Napoca şi asigură condiţii optime de păstrare a serurilor pentru imunizare, având agregate frigorifice calificate care permit stocarea vaccinului, respectând astfel toate cerinţele Departamentului de Sănătate Publică pentru acest tip de facilităţi, mai menţionează informarea producătorului clujean de medicamente.

Mai mult, persoanele care se vor vaccina la acest centru vor primi şi o diplomă de apreciere în semn de recunoştinţă pentru responsabilitatea dovedită în cursa împotriva COVID-19.

Compania intenţionează să continue acţiunea de imunizare prin aceste mini-maratoane ce se vor desfăşura în perioada weekend-urilor pe tot parcursul verii, urmând ca acest centru să devină disponibil şi populaţiei largi în următoarea perioadă.