Marcel Ciolacu, despre reluarea votului asupra moțiunii de cenzură: Așteptăm motivarea CCR și vom lua o decizie privind oportunitatea continuării demersului

Marcel Ciolacu, despre reluarea votului asupra moțiunii de cenzură: Așteptăm motivarea CCR și vom lua o decizie privind oportunitatea continuării demersului
Foto: Inquam Photos / George Călin

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat, marți, că social-democrații așteaptă motivarea Curții Constituționale după decizia de respingere a sesizării premierului cu privire la existența unui conflict juridic între Guvern și Parlament pe tema moțiunii de cenzură. Ulterior, PSD va hotărî dacă este oportună continuarea demersului de demitere a Cabinetului Orban.

Prima reacție a lui Marcel Ciolacu după ce CCR a respins sesizarea Guvernului pe tema moțiunii de cenzură

Întrebat, la finalul ședinței Consiliului Politic Național al partidului dacă se va merge mai departe cu votul asupra moțiunii de cenzură, în contextul deciziei CCR, Marcel Ciolacu a răspuns: „Aşteptăm motivarea Curţii şi, împreună cu colegii vom lua o decizie politică, privind oportunitatea continuării demersului. Am văzut din hotărârea Guvernului costul la moţiune care a primit alocare de 130 de milioane. Vom vedea şi parlamentarii care nu au votat pe ce funcţii şi liste se vor găsi, dacă ale PNL”.

CCR a decis că nu există un conflict juridic de natură constituțională între Guvern și Parlament

Judecătorii de la Curtea Constituțională au decis, marți, că nu există un conflict juridic de natură constituțională între Guvern și Parlament pe tema depunerii de către PSD a unei moțiuni de cenzură în timpul unei sesiuni extraordinare a Legislativului.

”În ziua de 14 septembrie 2020, Plenul Curții Constituționale a luat în dezbatere cererea de soluționare a conflictului juridic de natură constituțională întreGuvernși Parlament, cerere formulată de primul-ministru. În urma deliberărilor, Curtea Constituțională, cu unanimitate de voturi, a respins cererea formulată de primul-ministru şi a constatat că nu există conflict juridic de natură constituțională întreGuvernși Parlament, generat de modalitatea în care Parlamentul a înregistrat și prezentat Moțiunea de cenzură”, au transmis reprezentanții CCR, printr-un comunicat de presă.

Intitulată „Guvernul PNL – De la Pandemie la pande-mită generalizată. Belşug în buzunarele clientelei PNL, sărăcie în buzunarele românilor”, moțiunea de cenzură inițiată de PSD nu a mai ajuns la votul final din cauză că nu a fost întrunit cvorumul necesar.

Ludovic Orban, despre decizia CCR: Hai să nu ne facem că nu înţelegem despre ce e vorba

După decizia CCR, oreacție a venit și din partea premierului Ludovic Orban. Răspunzând la o întrebare a jurnaliștilor, prim-ministrul a susținut că hotărârea pronunțată de judecătorii CCR ”nu este nici în favoarea, nici în defavoareaPNLsau a Guvernului”.

”Hai să nu ne facem că nu înţelegem despre ce e vorba. (…)Nu este o decizie nici în favoarea, nici în defavoareaPNLsau a Guvernului, este o decizie că ei au considerat că nu e conflict ca să nu se pronunţe pe fond (…) Punctul nostru de vedere l-am exprimat de atunci: este neconstituţional să depui moţiune de cenzură în vacanţa parlamentară. Ca să nu mai spun, într-o sesiune extraordinară depui moţiune, în altă sesiune extraordinară vrei să dezbaţi moţiunea, iar acum ar fi culmea să se mai… Nouă nu ne e frică, dacăPSD-ul vrea să continue procedura, să o continue, îi aşteptăm. Până una alta, le readuc aminte că nici măcar n-au fost în stare să asigure cvorumul”, a declarat Ludovic Orban.

Ultima oră
13:56 - Răzvan Bezdedeanu, președintele USR PLUS Buftea, este implicat direct în mafia gunoaielor
13:51 - Carla`s Dreams, în pericol! Au sărit la bătaie, dar paznicii au intervenit în forţă!
13:44 - Talibanii au interzis frizerilor afgani să mai radă și să tundă bărbile. ”Nimeni nu are dreptul să se plângă”
13:39 - Lidia Buble are un mare secret, ce acum s-a aflat: de ce ţine mereu, în mână, o păpuşă fără păr, la Asia Express, la Antena 1!
13:32 - Cristian Pistol, consilierul lui Cîțu, o înlocuiește pe Mariana Ioniță la șefia CNAIR. Șeful CA-ului al CNAIR, un fost consilier al Vioricăi Dăncilă și apropiat al lui Dan Voiculescu
13:23 - Doar 24 paturi ATI libere pentru pacienți COVID, în toată țara. În spitalele din București nu mai există niciun loc
13:14 - 5.655 de cazuri noi de coronavirus, dintre care aproape 2.600 doar în București. Încă 109 decese asociate SARS-CoV-2, printre care și o femeie nevaccinată, de 28 de ani. La ATI sunt internați 272 de pacienți cu COVID-19
13:05 - Ludovic Orban: Președintele României a încălcat Constituția / Comsia de control al SRI ar trebui să cerceteze subiectul / Cîțu nu înțelege ce partitură a jucat și că a fost un pion pe tabla de șah, nicidecum regina (VIDEO)
13:05 - Florin Cîțu: Astăzi semnăm PNRR, este un moment istoric. Primii bani vor veni la începutul lui decembrie
12:56 - Florin Cîțu, despre situația pandemiei de COVID-19: Ținta pentru Ministerul Sănătății este de 2.000 de paturi la ATI (VIDEO)