Marcel Ciolacu: Guvernarea PSD a realizat 95% din Magistrala 5 de metrou

Marcel Ciolacu: Guvernarea PSD a realizat 95% din Magistrala 5 de metrou
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Marcel Ciolacu, președintele Partidului Social Democrat, a declarat, marți, că guvernarea PSD a realizat 95% din Magistrala 5 de metrou, respectiv lina Eroilor – Drumul Taberei, care a fost pusă marţi în funcţiune.

Mai exact, Ciolacu a fost întrebat într-o conferinţă de presă, la sediul central al partidului, ce părere are despre darea în folosinţă, după 9 ani de la începerea construcţiei, a Magistralei 5 de metrou. Astfel că acesta a afirmat, potrivit Agerpres, că: ”9 ani, din care 7 ani au fost sub guvernarea PSD şi a terminat 95% din metrou. 7 ani din cei 9 au fost guvernările PSD, prim-miniştri ai PSD”.

Klaus Iohannis: Este cea mai mare realizare de acest tip din România, de după Revoluție

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat marți, la inauguarea magistralei 5 de metrou că aceasta este cea mai importantă realizare din domeniul infrastructurii de după 1989, menționând că M5 risca să devină „o legendă a amânărilor”.

”Este cert, după Revoluție, cea mai mare realizare de acest tip din România. Nu a fost ușor. Această linie risca să devină un fel de legendă, o legendă a amânărilor. A venit un guvern hotărât care a dorit sa dovedească că și astfel de lucrări pot fi realizate cu succes. Această realizare contribuie la îmbunățire a vieții în București și e foarte important să se continue pe această linie”, a spus Iohannis.

De asemena, șeful statului a subliniat faptul că o mare parte din investiția pentru magistrala 5 de metrou a fost finanțată din fonduri europene, precizând că România are în continuare la dispoziție sume consistente care pot fi folosite și pentru alte proiecte de infrastructură.

Ludovic Orban: Investițiile în infrastructură sunt prioritatea absolută a Guvernului pe care îl conduc

Ludovic Orban a subliniat, la inaugurarea liniei de metrou, că investițiile în infrastructură reprezintă prioritatea zero a Guvernului pe care îl conduce.

„Infrastructura de transport e prioritatea zero, iar investițiile în infrastructură, în general, sunt prioritatea absolută a guvernului pe care îl codnuc.

Mă bucur că acest tronson e pus în funcțiune și va deservi bucureștenii”, a declarat Orban.

Magistrala de metrou M5 Drumul Taberei – Eroilor a fost dată în circulație marți

Amintim că după nouă ani, magistrala 5 de metrou care ajunge în Drumul Taberei e deschisă circulației. Investiția a fost inaugurată de autorități la ora 12.00.

Linia de metrou din Drumul Taberei este singura construită de la zero după Revoluție. Vor circula 10 trenuri din actuala flotă Metrorex. Alte 13 ar trebui cumpărate până în 2022, dacă licitaţiile nu se vor bloca, aşa cum s-a mai întâmplat.

Magistrala de metrou M5, secţiunea Râul Doamnei – Eroilor (PS Opera), inclusiv Valea Ialomiţei, are aproape șapte kilometri lungime şi e compusă din 10 staţii de metrou şi un depou: Râul Doamnei, Constantin Brâncuşi, Valea Ialomiţei, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor 2.

Lucian Bode: Bucureștenii pot călători gratuit pe magistrala de metrou Drumul Taberei, marți

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat că circulația pe magistrala de metrou M5 Drumul Taberei – Eroilor va fi gratuită marți, ziua inaugurării, până la ora 23.00

„Sunt bucuros să-i anunţ pe cei care şi-au propus să folosească magistrala M5 că Metrorex a decis ca, astăzi, până la ora 23.00, accesul pe această magistrală să fie liber, marcând astfel începerea săptămânii mobilităţii la nivel european”, a spus Lucian Bode.