Marian Munteanu, verificat de CNSAS, la cererea copreședinților PNL, Alina Gorghiu și Vasile Blaga (VIDEO)

Marian Munteanu, verificat de CNSAS, la cererea copreședinților PNL, Alina Gorghiu și Vasile Blaga (VIDEO)
foto: stirileprotv.ro

Marian Munteanu, candidatul PNL în cursa pentru Primăria Capitalei, va fi verificat de Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității la cererea copreședinților Partidului Național Liberal, Alina Gorghiu și Vasile Blaga, arată B1 TV.

Acest demers al șefilor PNL a fost confirmat și de Florian Bichir, membru al Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității.

"Pot să vă confirm că a fost primită o solicitare semnată de cei doi președinți PNL în care se cere verificarea domnului Marian Munteanu", a explicat Florian Bichir. "Totodată, am mai primit o solicitare din partea doamnei Alina Mungiu-Pippidi", a continuat acesta. "Vom pune cererile în lucru și, în cel mai scurt timp, vom elabora o adeverință sau, dacă va fi cazul, o trimitere în instanță".

Marian Munteanu, verificat de CNSAS, la cererea copreședinților PNL, Alina Gorghiu și Vasile Blaga

#DIRECT_ONE_oi8xmm#

"Nu este o procedură obișnuită pentru că, conform legii noastre, ordonanța de Guvern 24 din 2008, putem verifica doar persoanele care candidează. În afară de asta, cererea mai are o hibă, pentru că PNL ne roagă să îl verificăm pe fosta lege a CNSAS", a adăugat Florian Bichir. "Nu putem verifica decât în baza legii care este în vigoare, ei au citat pe aia din 1999".

Întrebat cât preconizează că va dura această verificare, Bichir a spus că nu poate da o dată exactă, având în vedere că e nevoie de și de verificarea dosarelor conexe.

"Ne-a mirat și pe noi decizia PNL de a face acest lucru, pe când doamna Mungiu face referire la un text de lege absolut legal", a mărturisit reprezentantul CNSAS.