Marian Neacșu, fost secretar general al PSD, AUDIAT la DNA: ‘Este un dosar deschis în 2019 și care vizează activitatea trezorierului Drăghici. Am calitatea de martor’

Marian Neacșu, fost secretar general al PSD, AUDIAT la DNA: 'Este un dosar deschis în 2019 și care vizează activitatea trezorierului Drăghici. Am calitatea de martor'
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Update: Marian Neacșu a confirmat audierea la DNA în dosarul trezorierului PSD,MirceaDrăghici.

„Este un dosar deschis în 2019 și care vizează activitatea trezorierului și modul în care au fost cheltuite sumele din subvenții sau din alte surse ale partidului în legătură cu niște activități care am văzut că au apărut și în presă. În conformitate cu prevederile statutului, secretarul general al partidului nu are atribuții în această zonă. Atribuțiile respective sunt în sarcina trezorierului și a comisiei naționale de control financiar. Nu-mi este cunoscută această tranzacție, deci nu am de unde să știu”, a declarat Marian Neacșu, la ieșirea de la DNA, unde a fost audiat în calitate de martor.

Neacșu a mai spus că declarația sa nu are de ce să-i dăuneze lui Mircea Drăghici.

Nu are de ce să fie nefavorabilă, eu am spus ceea ce știam, atât și nimic mai mult. Evident că audierea s-a făcut și în prezența avocaților aleși de domnul Drăghici. Am preferat să-l consider un capitol închis din viața mea și nu aș prea vrea să discut despre ce se întâmpla înainte acolo (în PSD -n.r.), sper că odată și odată s-or dezmetici”.​​​​​​, a spus Neacșu.

Fostul secretar general al PSD, Marian Neacșu, în prezent la Pro România, a ajuns, miercuri, la DNA.

”Sunt martor într-un dosar din anul 2019”, a spus Neacșu, la intrare, potrivit stiripesurse.ro.

Potrivit unor surse din justiție, Neacșu este audiat de procurorii anticorupție în dosarul trezorierului PSD, MirceaDrăghici.

Drăghici a fost pus, marți, sub urmărire penală de cătreDNA pentru delapidare și utilizarea subvențiilor primite dePSDdin bani publici în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate, potrivit unuicomunicat de presăalDNA.

Suma delapidată ar fi de 380 de mii de euro.

Mircea Drăghici a reacționat la toate aceste acuzații precizând, într-un mesaj peFacebook, că un procuror nu poate stabili în ce condiții un partid închiriază un imobil.

”În această țară, deocamdată, nu poate stabili un procuror, fie el și de laDNA, în ce condiții un partid închiriază un imobil, la ce preț și pentru ce termen!”, a scris Mircea Drăghici.

Ulterior, social-democratul a revenit cu un nou mesaj în care anunță că a atacat ordonanța prin care i-a fost atribuită calitatea de suspect.

De altfel, într-o intervenție telefonică în cadrul emisiunii ”Dosar de politician”, avocatul lui Mircea Drăghici, Alexandru Morărescu, a declarat că, în viziunea sa, în acest caz nu există pagubă. (Detalii AICI)