Marian Vanghelie, acuzat de profanare de morminte

Marian Vanghelie, acuzat de profanare de morminte
Foto: ziuaconstanta.ro

Marian Vanghelie, primarul Sectorului 5 din Bucureşti, va da socoteală în faţa judecătorilor în cazul ocupării abuzive a capelei familiei Lahovary din cimitirul Bellu. Anul trecut, ziarul Adevărul a dezvăluit că edilul şi-a îngropat bunicul în capela generalului erou Iacob Lahovari, militar şi diplomat român, care a schimbat cursul istoriei Europei.

Procurorii fac ultimele cercetări cu privire la ocuparea abuzivă a capelei familiei Lahovary din cimitirul Bellu, de familia lui Marian Vanghelie. Edilul este acuzat de profanare de morminte şi falsuri în înscrisuri sub semnătură privată.

Marian Vanghelie spune că nu are emoţii: “Nu mi-e frică de acest dosar pentru că numele meu nu apare nicăieri. Apare doar aşa, că am recunoscut eu că vărul meu a cumpărat de pe piaţă. Nu mi.e frică nici pentru vărul meu pentru că el a fost un cumpărător de bună credinţă”.

În iunie anul trecut, Adevărul a scris că Vanghelie îşi îngropase abuziv rudele în capela în care se odihnea generalul erou Iacob Lahovary. După publicarea articolului, Vanghelie a promis că va ceda capela ultimului descendent al familiei.

La un an după, el spune că s-a răzgândit pentru că dosarul a ajuns la Parchet. Conform publicaţiei, osemintele lui Lahovary şi ale familiei sale au fost scoase din cripe şi arunate la gunoi. De altfel, în interiorul capelei se puteau vedea intrările criptelor sparte şi lovite.

Vanghelie, acuzat de profanare şi fals în înscrisuri