Marian Vanghelie: Deszăpezirea localităților a fost o problemă a Guvernului. Trebuia să vadă punctual de câți bani avea nevoie fiecare comună

Marian Vanghelie: Deszăpezirea localităților a fost o problemă a Guvernului. Trebuia să vadă punctual de câți bani avea nevoie fiecare comună
Foto: B1 TV

Primarul sectorului 5 al Capitalei, Marian Vanghelie, a declarat duminică seară la emisiunea “La Taifas cu Ion Cristoiu”, difuzată pe B1 TV că Guvernul României ar fi putut ajuta mai mult autoritățile locale la deszăpezirea comunelor afectate de ninsorile abundente.

“A fost o problemă a guvernul României (deszăpezirea la nivel național, n.r.). Doar aduce camioane de ajutoare, trebuiau să caute o soluție și economică și nu cred că la nivel național câteva sute de miliarde ar fi însemnat foarte mult și vă spun că s-ar fi rezolvat mult mai repede și mult mai ușor”, a declarat Vanghelie.

Edilul susține că banii rezervați pentru ajutorarea oamenilor înzăpeziți ar fi trebuit gestionați altfel, astfel încât niciun județ să nu ducă lipsă de alimente sau apă.

„Guvernul trebuia să vadă punctual cam ce bani îi trebuie fiecărui comună și să facă o teleconferință cu prefecții să stabilească foarte clar fiecare comună care este necesitatea pentru a se rezolva această problemă. Am înțeles că au dat 300 de milioane la un județ, și 500 de milioane la alt județ în bătaie de joc. Păi ce să facă cu 500 de milioane la un județ întreg când au câte 20 de comune cu probleme?”, a precizat Marian Vanghelie.

Marian Vanghelie, despre deszăpezirea județelor

Embed: " />
Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
18:37 - În loc să primească 100 de dolari, a primit 10,4 milioane și i-a cheltuit după bunul plac. Femeia riscă acum zeci de ani de închisoare
18:32 - Poliţiştii ieşeni caută patru tineri care au plecat de la domiciliu și nu au mai revenit. Dacă i-ați văzut, sunați la 112! (FOTO)
18:28 - Localitate din România unde un apartament cu două camere poate fi cumpărat cu 6000 euro…mobilat. Te-ai muta acolo?
18:13 - DIICOT renunță la urmărirea penală față de o redacție căreia îi blocase activitatea și recunoaște că publicarea unui articol a dus la arestarea unui agresor
18:11 - Dana Dărăban, ACUE: Românii riscă să primească facturile la gaze și curent cu întârziere
18:01 - UE va legifera centralizarea informațiilor referitoare la sănătatea cetățenilor, politici de gestionarea a epidemiilor dar și procedurile de achiziție a medicamentelor în statele membre
17:50 - Marius Pașcan îi critică dur pe liberalii Virgil Popescu și Nicolae Ciucă: A ajuns un măscărici acest ministru. E un demagog sadea / Prăbușirea Armatei în sondaje are legătură și cu generalul din fruntea Guvernului (VIDEO)
17:48 - Directorul CIA susține că Putin nu va ezita să apeleze la arsenalul militar nuclear: „Poate fi destul de periculos și nesăbuit”
17:24 - Edi Iordănescu, scrisoare către fanii naționalei după campania dezolantă din Liga Națiunilor: „Fotbaliștii noștri sunt în pragul în care randamentul lor trebuie să atingă nivelul maxim”
17:24 - Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, anunță că 200.000 de noi recruți au ajuns în forțele armate ruse