Dosarul insolvenţei Realitatea TV: CSM a respins cererea în cazul apărării reputaţiei judecătoarei Mariana Moncea și a trimis din nou dosarul la Inspecția Judiciară

Dosarul insolvenţei Realitatea TV: CSM a respins cererea în cazul apărării reputaţiei judecătoarei Mariana Moncea și a trimis din nou dosarul la Inspecția Judiciară

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a decis, joi, să respingă cererea de apărare a reputației judecătoarei Mariana Moncea și să trimită dosarul magistratului către Inspecția Judiciară pentru extinderea verificăriilor cu privire la toate afirmațiile. Mariana Moncea este magistratul care de 7 ani nu poate să rezolve dosarul de insolvență Realitatea TV.

„Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât respingerea cererii de amânare formulată de doamna MONCEA MARIANA, judecător în cadrul Tribunalului Bucureşti. (majoritate: 3 voturi pentru Amânare, 12 voturi împotriva Amânării)

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât restituirea către Inspecţia Judiciară a Raportului nr.1861/IJ/884/DIJ/2018 privind cererea de apărare a reputaţiei profesionale formulată de doamna MONCEA MARIANA, judecător în cadrul Tribunalului Bucureşti, în vederea extinderii obiectului verificărilor cu privire la toate afirmaţiile. (majoritate: 1 vot pentru admiterea cererii de apărare a reputaţiei profesionale, 14 BV pentru restituirea la Inspecţia Judiciară)”, a decis CSM în ședința de joi.

Judecătoarea Mariana Moncea s-a plâns în plenul CSM, la ședința de joi, că a fost amenințatăpentru a renunţa la judecarea dosarului.

„Sancțiunea a fost cerută la tv de domnul Piperea și a și fost aplicată la televizor, deci nu are nicio legătură cu dosarul pe care astăzi îl supunem atenției și pentru care eu vă cer apărarea reputației profesionale. Domnul Schwartzenberg, care nu are nicio calitate în dosar, a făcut cerere de recuzare. El este singurul care a cerut recuzarea, ceilalți participanți nu au înțeles că eu aș fi incompatibilă din vreun motiv. El a fost singurul care a înțeles că eusunt ofițer acoperit.

Cererea mea este întemeiată și că este necesară repararea reputației profesionale a mea, având în vedere că s-au făcut acuzații grave prin care mi s-a afectat independența. Având în vedere acest scandal care s-a creat, este greu ca eu să reușesc fiu obiectivă și să încerc să dau toate soluțiile exact așa cum prevede legea. Asta se urmărește, că eu să fiu intimidată, iar soluțiile pe care le dau să fie cele propuse la televizor. Nu am făcut niciodată așa ceva și nici nu am de gând să fac lucrul ăsta, dar asta nu înseamnă cu nu mi s-a știrbit demnitatea profesională, nu înseamnă că nu am primit mesaje de amenințarea”, a declarat Marian Moncea la CSM.

Mariana Moncea a fost suspendată pentru jumătate de an din magistratură de către CSM. Decizia a venit după ce la solicitarea jurnalistei B1 TV, Sorina Matei, Inspecția Judiciară a comunicat faptul că, in ultimii 6 ani, au existat 19 sesizări la o vizau pe Moncea. În 10 dintre acestea era invocat dosarul „Realitatea TV”.

Judecătoarea Mariana Moncea este şi în atenţia DNA de 5 ani. Procurorii anticorupţie anchetează modul în care judecătoarea Mariana Moncea a decis intrarea în insolvenţă a postului Realitatea TV. Magistratul ar fi primit aproape 200.000 de euro ca să favorizeze gruparea Maricel Păcuraru- Cozmin Guşă- Rareş Bogdan, potrivit unui document din dosarul procurorilor.

Realitatea Media se află din 2011 în insolvenţă, perioadă în care nu a plătit către bugetul de stat niciun leu din taxe şi impozite, ba mai mult, a continuat să cumuleze datorii care acum cumulează peste 100 de milioane de lei.

Ultima oră
21:43 - Manifestație împotriva fascismului la Roma, cu circa 200.000 de persoane. Demonstranții au cerut interzicerea grupului Forza Nuova (VIDEO)
21:17 - Vlad Voiculescu: Singura coaliție posibilă pentru USR PLUS, cea cu PNL și UDMR. Dacă nu se vor întoarce la negocieri până în cursul zilei de duminică, probabil veți vedea un guvern USR PLUS în Parlament (VIDEO)
20:58 - Un tânăr dat în urmărire națională a fost împușcat de polițiști. Bărbatul încercase să fugă de oamenii legii
20:41 - Alexandru Rafila: Ne așteptăm la un număr și mai mare de morți. Problema e durata valului 4, nu atingerea vârfului său
20:19 - Accident cumplit în județul Prahova. Patru persoane, printre care și un bebeluș, au fost transportate la spital (VIDEO)
20:01 - Mamă, tată și fiu, răpuși de COVID-19 în aceeași zi. Cei trei erau nevaccinați și ajunseseră la spital în stare foarte gravă / Managerul SJU Giurgiu: Marea majoritate a cazurilor vin în ultimul moment (VIDEO)
19:37 - Probleme pentru Selly! Mesajul transmis de vlogger în toiul nopții: „Ne asigurăm că pe viitor nu mai încearcă nimeni să mă rănească sau să mă omoare…”
19:17 - 59.319 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore, dintre care aproape 31.900 cu prima doză
18:56 - Ratingul României, reconfirmat de agențiile Standard & Poor`s și Moody`s. Perspectiva, stabilă
18:29 - Dan Tanasă: AUR va iniția procedurile parlamentare pentru controlul averii președintelui Klaus Iohannis