Mariana Rarinca, trei ani de închisoare cu suspendare. Decizia este definitivă: Voi merge la CEDO pentru a denunţa toată porcăria cu judecarea contestaţiei în anulare a DNA-ului

Mariana Rarinca, trei ani de închisoare cu suspendare. Decizia este definitivă: Voi merge la CEDO pentru a denunţa toată porcăria cu judecarea contestaţiei în anulare a DNA-ului

Update 18.50: Marian Rarinca a declarat că va merge cu dosarul său la CEDO, pentru a denunţa „toată porcăria cu judecarea contestaţiei în anulare a DNA-ului”, scrie Antena 3.

Mariana Rarinca, femeia acuzată că a șantajat-o pe șefa ÎCCJ, Livia Stanciu, a fost condamnată definitiv, vineri, de Curtea de Apel București, la trei ani de închisoare cu suspendare, informează B1 TV.

Magistrații de la Curtea de Apel București au decis să respingă apelurile venite din partea DNA, care vroia o pedeapsă mai mare în acest caz, dar și apelul Marianei Rarinca, care spera la o achitare.

Astfel, Mariana Rarinca rămâne practic cu pedeapsa de trei ani de închisoare cu suspendare, dată de Tribunalul Bucureşti, la judecarea de fond a dosarului.

Dosarul în care Mariana Rarinca este acuzată de şantajarea preşedintelui ÎCCJ, Livia Stanciu, a fost de Curtea de Apel Bucureşti după ce instanţa a admis, în 17 august, contestaţia DNA la decizia anterioară de achitare.

Completul care a admis contestaţia DNA a fost format din judecătorii Dorin Matei şi Anamaria Trancă.

Mariana Rarinca a declarat, în 21 august, că a depus o plângere la Parchet împotriva judecătorilor de caz, Dorin Matei şi Anamaria Trancă, şi că îi este teamă că va fi condamnată, pentru că „acest complet în ideea asta a sustras competenţa completului legal învestit”, tocmai pentru a o condamna.

Judecătoarea Livia Stanciu a susţinut, în iunie anul trecut, că a fost şantajată de Mariana Rarinca, care i-ar fi cerut 20.000 de euro, pentru a nu divulga presei date presupus compromiţătoare despre preşedintele ÎCCJ şi familia acesteia.

Rarinca a fost arestată preventiv în perioada 10 iunie – 18 decembrie 2014 şi trimisă în judecată în 1 iulie 2014. Ea a fost achitată, pe 21 mai, de Curtea de Apel Bucureşti, decizia fiind definitivă. La judecarea în fond a dosarului, Tribunalul Bucureşti a condamnat-o pe Rarinca la trei ani de închisoare cu suspendare.

Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut anularea deciziei de achitare, procurorii motivând că judecătoarea Risantea Găgescu, care a făcut parte din completul de judecată, a fost în incompatibilitate.