Protestul angajaţilor Electrolux din Satu Mare ia amploare: ‘VESTELE ALBASTRE’ au pornit în marş prin oraş şi solicită demisia conducerii fabricii (FOTO)

Protestul angajaţilor Electrolux din Satu Mare ia amploare: 'VESTELE ALBASTRE' au pornit în marş prin oraş şi solicită demisia conducerii fabricii (FOTO)
Foto: presasm.ro

Greva angajaţilor de la fabrica Electrolux din Satu Mare continuă, Joi dimineaţă, sute de sătmăreni, greviști și susținători, inclusiv sindicaliști din alte județe, s-au adunat în fața fabricii companiei producătoare de electrocasnice şi au pornit într-un marş prin oraş, relatează presasm.ro.

Alături de ei sunt și susținători și sindicaliști din alte județe ale țării. Bogdan Hossu, președinte al Cartel Alfa și prim-vicepreședintele organizației sindicale, Liviu Apostoiu, au veni și ei la Satu Mare pentru a se alătura mișcării de protest.

(Foto: presasm.ro)

Anagajaţii Electrolux solicită creșterea salariilor, odată cu renegocierea contractului colectiv de muncă, iar negocierile purtate cu conducerea fabricii au eșuat.

(Foto: presasm.ro)

Participanţii la marş, înarmați cu fluiere, vuvuzele și tobe, au ajuns deja în fața sediului Prefecturii, după ce au traversat oraşul, perturbând circulaţia pe două mari bulevarde.

(Foto: presasm.ro)

Angajații Electrolux și-au exprimat speranța că acțiunea de la Satu Mare va avea ecouri și în alte orașe din țară, acolo unde muncitorii sunt plătiți cu salarii care nu le garantează o viață decentă.

(Foto: presasm.ro)

Mesajele muncitorilor de la fabrica producătorului de electrocasnice pentru conducere au fost ”Demisia” şi “Nu cedăm”.

(Foto: presasm.ro)

Peste 400 de angajați ai Electrolux Satu Mare se află în grevă de peste două săptămâni.

Ideea organizării unui marș a fost vehiculată încă din prima săptămână de grevă, când sindicaliștii au spus că vor lua în calcul organizarea unui marș al “vestelor albastre”, culoarea sindicatului Cartel Alfa.

Denumirea a fost inspirată de mișcările sociale din Franța, unde “vestele galbene” sunt angajate în acțiuni de protest față de salarizarea și taxarea din Hexagon.

Pe parcursul celor aproape trei săptămâni de grevă, muncitorii au spus că nu doar salariile îi nemulțumesc, ci și atmosfera și condițiile din fabrica de la Satu Mare.

Urmăriți B1TV.ro și pe