Mărturia unui medic de familie din Alba: „Vom claca în curând. Situația a scăpat de sub control”

Mărturia unui medic de familie din Alba: Vom claca în curând. Situația a scăpat de sub control
Sursa Foto: Hepta

Un medic de familie din județul Alba a precizat că statul a scăpat situația sub control.De asemenea, o altă problemă pe care o semnalează estebirocrația.

„În consecință, noi, medicii de familie, dar și DSP ul vom claca curând. Pentru că hârtiile ne vor îngropa. Alba a ajuns la peste 3 îmbolnăviri la mia de locuitori fiind pe locul 1 pe țară…… Pentru că nu se va mai putea testa (nici nu mai contează motivul). Și vom fi în situația când știu că pacientul x are covid, dar nu îi pot elibera concediul medical necesar pentru că nu am o hârtie, care hârtie se eliberează doar în urmă testării. Suntem într-un cerc vicios”, a mai spus medicul din Alba.

De ce susține că medicii de familie sunt constrânși

„Nu mai trimitem la testare decât simptomaticii. Pentru cazurile ușoare, medii, sincer nici nu aș mai avea nevoie de testare (semnele sunt foarte sugestive), dar din cauza faptului că am nevoie de deciziile de izolare de la DSP pentru eliberarea concediilor medicale (de fapt nu doar pentru că se dă această izolare), am nevoie de această testare. În occident orice medic de familie poate să elibereze concediul medical fără nici un act adițional. Ei nici măcar nu au formulare speciale așa cum avem noi. Este suficent o foaie A4 în care medicul specifică durata concediului – durata unde nu există limita de zile așa cum avem noi. Din cauza legislației extrem de proaste, medicul de familie din România este constrâns”,a scris pe Facebook medicul din Alba.

„Vă vom răspunde în funcție de gravitatea cazului. Vorbim la telefon tot timpul, scriem tot timpul, la cabinete consultăm. Per total suntem pe baricade 12 ore/zi sau și mai mult, inclusiv sâmbătă și duminică. Doar să ne înțelegeți că trebuie să prioritizam cazurile, că nu vă vom putea răspunde în timpul dorit de d-voastră. Dacă vă răspundem sec, enumerăm ce trebuie făcut fără prea multă vorbărie, să nu considerați că nu avem chef ….ci pur și simplu nu mai avem voce sau nu mai avem timp de scris. Folosesc pluralul pentru că știu că scriu și în numele unor colegi de-ai mei, medici de familie”, a precizat medicul din Alba.

Tags: