Măsuri sporite de securitate luate de autorităţile române la graniţa cu Serbia. MAI: Exercițiu de testare a capacității operaționale, în județul Timiș (VIDEO)

Măsuri sporite de securitate luate de autorităţile române la graniţa cu Serbia. MAI: Exercițiu de testare a capacității operaționale, în județul Timiș (VIDEO)

În contextul crizei refugiaţilor, forţe suplimentare au fost trimise de autoritățile românie la graniţa cu Serbia,  în judeţul Timiş.

Graniţa cu Serbia este păzită după ce primul mare val de refugiaţi a trecut furtunos, la o aruncătură de băţ de hotarul ţării noastre. În acţiune au intrat inclusiv maşinile dotate cu camere video cu termo-viziune, al căror număr a fost suplimentat.

Aproape toţi poliţiştii de frontieră de la Timişoara au fost trimişi la graniţa cu Serbia, pentru a patrula şi monitoriza hotarul, scriu jurnaliştii de la pressalert.ro.

Sârma ghimpată a ungurilor, venită pe toată frontiera cu Serbia, s-a oprit lângă monumentul de la Triplex Confinium, din Beba Veche.

După gardul de pe partea cu sârbii, militarii maghiari au continuat cu marcatul terenului pe partea cu România. Până acum, au bătut doar niște țăruși colorați strategic cu verde și portocaliu.

„Gardul a ajuns la Beba Veche pe frontiera cu Serbia, s-a făcut măsurători topografice s-au plantat și țăruș , având în vedere că Ungaria a terminat de montat gardul la frontiera cu Croația, ne așteptăm ca zilele următoare să înceapă montarea și pe frontiera care delimitează ungaria cu România, de la Beba Veche până la Cenad.

Exista o mobilizare mai bună și patrulările s-au intensificat aerian și terestu și toată lume e pregătită să vadă ce se întâmplă zilele următoare.

Dacă vin imigranţii, autorităţile au găsit unde să le facă prima tabără. La niciun kilometru de Triplex Confinium, pe un câmp de lângă fostul sector al Poliţiei de Frontieră de la intrarea în Beba Veche. S-a curăţat terenul, ba chiar s-au montat, şi vreo trei corturi de militari.

Situația este calmă, oamenii s-au obișnuit în ultimele zile cu agitația care s-a creat în urma exercițiului de primire a refugiaților, exercițiu care a fost desfășurat în condiții foarte bune”, a spus Ioan Bohancanu, primarul localității Beba Veche.

Acesta a mai precizat că dacă vin imigranții în România, autorităţile au găsit unde să le facă prima tabără, pe un câmp de lângă fostul sector al Poliţiei de Frontieră de la intrarea în Beba Veche.

„S-a curăţat terenul, ba chiar s-au montat, şi vreo trei corturi de militari”
, a explicat acesta.

În același timp, Ministerul Afacerilor Interne a anunțat sâmbătă că la granița cu Serbia are loc un exercițiu de testare a capacităților operaționale de răspuns a autorităților române în faţa fluxului de imigranți înregistrat în statele din vecinătatea României.

”Din dispoziţia viceprim-ministrului pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea în judeţul Timiş se desfăşoară un exercițiu de testare a capacității operaționale de răspuns al autorităților române, raportat la situaţia înregistrată în statele din vecinătatea României, din punct de vedere al dinamicii fluxurilor migratorii”, se arată în comunicatul MAI.

Exerciţiul reprezintă „o continuare a măsurilor preventive şi pro-active luate la nivelul instituţiilor cu atribuţii din cadrul Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă”.

În aplicarea deciziilor luate de către Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă condus de vicepremierul Gabriel Oprea, în ultimele săptămâni, autorităţile române au intensificat măsurile de siguranţă la frontiera României cu Serbia, prin dislocarea unor forţe şi mijloace logistice suplimentare din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Măsuri sporite de securitate luate de autorităţile române la graniţa cu Serbia