MDRT a plătit 250.000 de euro, prin negociere, pentru evenimentele B’Estfest, RHCP și Lady Gaga

MDRT a plătit 250.000 de euro, prin negociere, pentru evenimentele B'Estfest, RHCP și Lady Gaga
Foto: bihorstiri.ro

Lady Gaga are un fan chiar în Guvern, se pare. Actualul ministru al turismului, Eduard Hellvig, a încheiat contractele pentru ca Lady Gaga să vină în România. Nu mai puţin de un sfert de milion de euro au fost alocaţi de instituţie pentru 3 concerte, printre care şi cel al artistei. Premierul Victor Ponta spunea că etse aproape sigur că acestea contracte au fost semnate de fapt înainte de venirea lui Hellvig.

Eduard Hellvig nu a stat deloc pe gânduri şi a cheltuit 250.000 de euro pe promovarea brandului turistic de ţară în cadrul concertelor Lady Gaga, Red Hot Chili Peppers şi a festivalului B’estfest. În timp ce analiştii economici ne amintesc că încă mai avem de plătit datoria către Fondul Monetar, premierul spune că nu ştie nimic despre această sponsorizare a ministrului.

Contrar părerii premierului, pe documente se vede clar că aceste contracte au fost semnate de actualul ministru Dezvoltării şi Turismului, Eduard Hellvig. Mai mult chiar, ele au fost atribuite prin negociere fără anunţ de participare.

Serviciile pot fi furnizate doar de un anumit ofertant, din motive legate de protejarea unor drepturi de exclusivi­tate, se menţionează în contract. Şi agenţii de turism s-au arătat indignaţi de investiţia ministrului.

De cealaltă parte, oficialul de la turism speră ca spectacolul artistei să aibă o audienţă de 50.000 persoane. Dintre acestea, 15.000 vor fi turişti stră­ini, în special din ţările: Marea Brita­nie, Fran­ţa, Germania, Ungaria, Spania, Bel­gia, Italia. La B’estfest, Ministerul Turismului a mizat pe 100.000 de participanţi, dintre care 15% străini.

Concertul Gaga, sponsorizat de guvern

Embed: " />