Medicii de familie ameninţă că nu vor semna noul contract-cadru cu CNAS din cauza sistemului de carduri și a unor prevederi incluse în contract

Medicii de familie ameninţă că nu vor semna noul contract-cadru cu CNAS din cauza sistemului de carduri și a unor prevederi incluse în contract
Foto: gandul.info

Revoltă în sistemul sanitar. Medicii de familie ameninţă că nu vor semna noul contract-cadru cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, informează B1 TV. De vină sunt erorile tot mai dese ale sistemului informatic al cardurilor de sănătate, dar şi faptul că, potrivit proiectului, medicii vor fi obligaţi să elibereze bilete de trimitere către orice unitate sanitară, pentru analize suplimentare. Fără această înţelegere între medici şi Casa Naţională, pacienţii îşi vor plăti consultaţiile.

Medicii de familie atrag atenţia că noul contract-cadru cu CNAS, aflat acum în dezbatere publică, pune în pericol această specialitate. Motiv pentru care ameninţă că nu îl vor semna până nu se va găsi o alternativă la actualul sistem al cardurilor de sănătate. Sistem care, spune medicii, nu înregistrează de fiecare dată folosirea cardurilor şi aduce astfel pierderi de sute de lei lunar. Lista nemulţumirilor este însă mult mai lungă.

”Nu mai există nicio limită în alcătuirea listei de pacienţi, aduc pe sistem oameni care nu se pot susţine financiar din acest contract. Se doreşte distrugerea sistemului de cabinet independent, aşa cu s-au distrus farmaciile. Un alt exemplu pe o prevedere nouă în acest proiect de contract: aceea că medicii de familie vor trebui să elibereze bilete de trimitere la cererea spitalelor, ca să ne transformăm în automate de eliberări de bilete de trimitere, fără să mai fie nevoie ca pacientul să fie consultat”, a spus Sandra Alexiu, vicepreşedinte Societatea Naţională de Medicină a Familiei.

Medicii de familie au anunţat că nu vor lăsa acest proiect fără amendamente şi, mai mult, vor cere întâlniri pe această temă cu ministrul Sănătăţii şi chiar cu forurile europene pentru a obţine modifcările necesare.

Tags:
Ultima oră
00:15 - Judo: Alexandru Raicu a câștigat medalia de bronz la turneul de Grand Slam de la Paris
23:49 - Mai multe persoane s-au adunat în fața Spitalului Județean Satu Mare pentru a cere explicații despre moartea unei tinere gravide. Medicii spun că starea femeii s-a deteriorat rapid
23:10 - Marius Șumudică a revenit cu victorie în Turcia și a făcut spectacol la conferința de presă, dar e atacat de un fost translator: „Ne insultă țara pe la spate”
22:31 - Gina Pistol și fetița au plecat din casa lui Smiley
22:14 - Principalul suspect pentru uciderea parlamentarului britanic David Amess, audiat ore întregi de forțele antitero. BBC: Un nou atac terorist e încă „probabil” în Marea Britanie
21:43 - Manifestație împotriva fascismului la Roma, cu circa 200.000 de persoane. Demonstranții au cerut interzicerea grupului Forza Nuova (VIDEO)
21:17 - Vlad Voiculescu: Singura coaliție posibilă pentru USR PLUS, cea cu PNL și UDMR. Dacă nu se vor întoarce la negocieri până în cursul zilei de duminică, probabil veți vedea un guvern USR PLUS în Parlament (VIDEO)
20:58 - Un tânăr dat în urmărire națională a fost împușcat de polițiști. Bărbatul încercase să fugă de oamenii legii
20:41 - Alexandru Rafila: Ne așteptăm la un număr și mai mare de morți. Problema e durata valului 4, nu atingerea vârfului său
20:19 - Accident cumplit în județul Prahova. Patru persoane, printre care și un bebeluș, au fost transportate la spital (VIDEO)