Medicii asociază mâncatul rapid cu haosul digestiv. Ei recomandă în timpul mâncatului să nu vă uitați la telefon, să nu munciți și nici să nu vă grăbiți, potrivit Știrile ProTv.
Medicii asociază mâncatul rapid cu haosul digestiv. Primul semn ar fi balonarea.
„E de ajuns să îți dai seama că te balonezi imediat după ce mănânci, îți dai seama că ceva s-a întâmplat acolo. Se asociază și colonul iritabil care deranjează cel mai mult, fie balonarea care apare din cauza acestei microbiote, care e afectată”, explică Prof. univ. dr. Laura Iliescu, medicină internă Institutul clinic Fundeni, pentru ProTv.
„Până la a ne speria că nu facem ce nu trebuie, trebuie să înțeleg că jumătate de oră activitate fizică pe zi. Mănânc regulat și divers și nu în cantitate mare, asta trebuie să fac. Și să iți facă plăcere, nu mănânci pe jumătate de masă, în timp ce înveți, faci programări, duci copilul la meditații”, adaugă specialistul.
Organismul și bacteriile din intestine vor 3 mese pe zi, spațiate în timp, iar între ele trebuie să fie consumată apă, mai precizează specialiștii.
Creierul controlează comportamentul alimentar, mai exact neuronii stimulează pofta de mâncare. Tot ei pot să o oprească.
Organismul are un întreg sistem de informații. Cu toate acestea, el poate fi distrus fără mișcare și cu prea multe doze de mâncare pe zi. O doză poate fi un covrig, de exemplu sau un suc dulce băut dintr-odată.