Medicul Mihai Craiu, despre cazurile de COVID din şcoli: Nu vă mai luaţi după cei care vă oferă iluzia unei situaţii roz

Medicul Mihai Craiu, despre cazurile de COVID din şcoli: Nu vă mai luaţi după cei care vă oferă iluzia unei situaţii roz
Foto: Facebook

Medicul pediatru Mihai Craiu susține că doar un sfert din elevi vor rămâne în şcoli dacă nu se respectă cu stricteţe regulile anti-COVID 19.

„Fără mijloace de prevenţie vor rămâne la şcoală doar un sfert din copii (acolo unde nu se vor închide total şcolile) în trimestrul I… Nu vă mai luaţi după vrăjitoare ce oferă mere otrăvite”, scrie medicul, pe Spitalul Virtual pentru Copii.

„Nu toate merele frumoase sunt… nevinovate. Vom înţelege asta pe propria piele, mai curând sau mai târziu.Cei care vă vând poveşti frumoase şi vă oferă iluzia unei situaţii roz, lipsită de griji, vă dau un măr otrăvit… Cum este cu şcoala?

Ar trebui respectate FOARTE strict regulile deoarece în lipsa utilizării corecte a măştilor şi în lipsa testării adecvate se observă infectarea a 75% din cei susceptibili în urmatoarele 3 luni… Fără mijloace de prevenţie vor rămâne la şcoală doar un sfert din copii (acolo unde nu se vor închide total şcolile) în trimestrul I… Nu vă mai luaţi după vrăjitoare ce oferă mere otrăvite”, susţine medicul Mihai Craiu.

„O să mai vorbim de cifrele din România peste câteva zile. Acum despre cele din SUA unde şcoala a început deja de 1 lună. Săptămâna trecută copiii şi adolescenţii au reprezentat 28.9% din totalul celor infectaţi cu noul coronavirus. Şi cifrele sunt în creştere. De ce se întâmplă asta? Pentru că varianta Delta este de 5 ori mai contagioasă decât varianta iniţială (spune în acest material Profesorul Nigel Curtis din Australia, unul dintre cei mai reputaţi specialişti din lume in domeniul bolilor infecţioase, la copil)”, a explicat dr. Mihai Craiu.

Potrivit datelor oficiale, 182 de copii sunt internaţii în spitale, în urma infecţiei cu SARS COV-2. 12 sunt internaţi la ATI.

Ultima oră
08:53 - Focuri de arme în Prahova. Un bărbat dat în urmărire generală a fost împușcat de polițiști (VIDEO)
08:36 - Prefectul de Ilfov explică cum a ajuns județul să aibă cea mai mare rată de infectare din țară. Daniel Zamfir vorbește despre carantinare zonală (VIDEO)
00:15 - Judo: Alexandru Raicu a câștigat medalia de bronz la turneul de Grand Slam de la Paris
23:49 - Mai multe persoane s-au adunat în fața Spitalului Județean Satu Mare pentru a cere explicații despre moartea unei tinere gravide. Medicii spun că starea femeii s-a deteriorat rapid
23:10 - Marius Șumudică a revenit cu victorie în Turcia și a făcut spectacol la conferința de presă, dar e atacat de un fost translator: „Ne insultă țara pe la spate”
22:53 - Beatrice Mahler: Am triplat consumul de oxigen față de valul 3 / Măsurile suplimentare din spital ne creează o stare de confort care a lipsit în trecut
22:31 - Gina Pistol și fetița au plecat din casa lui Smiley
22:14 - Principalul suspect pentru uciderea parlamentarului britanic David Amess, audiat ore întregi de forțele antitero. BBC: Un nou atac terorist e încă „probabil” în Marea Britanie
21:43 - Manifestație împotriva fascismului la Roma, cu circa 200.000 de persoane. Demonstranții au cerut interzicerea grupului Forza Nuova (VIDEO)
21:17 - Vlad Voiculescu: Singura coaliție posibilă pentru USR PLUS, cea cu PNL și UDMR. Dacă nu se vor întoarce la negocieri până în cursul zilei de duminică, probabil veți vedea un guvern USR PLUS în Parlament (VIDEO)